Sırt ağrısını nedir?

Sırt ağrısını nedir?
Çok yaygın bir şekilde görülen, çalışma performansını etkileyen, akut ağrı krizlerine ytok açan bu ağrılar, kimi zamanlarda birkaç gün veya hafta gibi uzun dönemlerde sürekli olarak yaşanabilmektedir. Elde yapılan ağır işler, aynı hareketi tekrarlamak, sırtı bükerek ağır kaldırmak, uzun süre tuhaf bir konumda ayakta dikilmek veya oturmak da sırt ağrılarına neden olabilir.
Günlük aktiviteleri sonlandırıp, ağrılara tamamen çözüm almak için tamamıyla ağrının geçmesine kadar beklenmesi gerekmektedir.
Çalışma yaşında olan yetişkinlerin %60 ile %80 arasında değişen kısmının sırt ağrılarından şikayetçi olduğu bildirilmektedir. Sırt ağrısı bir çok hastalığın göstergesi olduğu gibi, zannetildiği kadar kolay sanılmamalı ve doktor kontrolüne gidilmelidir.

Araç kullanmak, bilgisayar başında hareketsiz oturmak, TV karşısında tembellik yapmak, sırt ağrısı riskini arttıran etmenlerdir

Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dikilme ağrısı nası gecer, sirta dikilmeye ne iyi gelir, sırtta dikilme olması, sırtta dikilmesine ne yapılır, sırtta sürekli dikilme

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.