Bypass açık kalp ameliyatı nasıl yapılıyor?

Bypass açık kalp ameliyatı nasıl yapılıyor?
Bypass ameliyatı yapılırken göğüs kafesinin hemen alt bölgesinde yer alan yedek damar kullanılmaktadır.
Açık kalp ameliyatı nasıl yapılır?
Bypass kalp ameliyatı öncesinde hastanın atardamar kanı alınır ve bu kan bir makineye verilerek, makinede kana oksijen verilir ve kan temizlenir. Bypass açık kalp ameliyatı olarak bilinir ve ameliyat sırasında hastanın dolaşımını kalp bir süre akciğer pompasına devredilir çünkü çalışan kalpte bu ameliyatı yapmak oldukça güçtür.
Genel anestezi altında yapılan bir ameliyat olan bypass ameliyatında iman tahtası olarak bilinen göğüs kafesinin özel bir aletle kesilip açılması ile kalbe ulaşılması ile yapılmaktadır. Bu yedek damar çok uzun bir süre açık kalma ihtimali yüksek olan bir damardır ve aynı zamanda birinci damar olarak kullanılmaktadır.

Ameliyat esnasında hastaların 3 -4 damarının değiştirilmesi gerekmektedir ve bu sebeple de bacaktan bir yeder toplar damar alınmaktadır
Yani bu şu demek oluyor: Bacakta iki tane bulunan toplardamarlardan biri yüzeysel diğeri derin olan sistemdir. Cerrah, yüzeysel olan toplardamarı alarak ameliyat esnasında işleme tabi tutar. Ancak gün geçtikçe daha yüksek oranda göğüs kafesinin altındaki damar tercihen kullanılmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Kalbim hızlı atıyor ne yapmalıyım? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: açık kalp ameliyatı nasıl yapılır, kalp ameliyatı nasıl yapılır, açık kalp ameliyatı sonrası, kalp ameliyatı nasıl yapılıyor, açık kalp ameliyatı olan hastanın bakımı nasıl olur

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.