Kaşıntı (pruritus) nedenleri

Kaşıntı (pruritus) nedenleri

 
Pruritus yani kaşıntı, çoğu kez deri hastalıklarının bir belirtisi olmasının yanı sıra, bitlenmeden yada alerjiden kaynaklı da olabilir. Pruritus (kaşıntı) ortaya çıktığı zaman uyuyan bir kişiyi derin uykusundan bile uyandırır.
Ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan kaşıntılar, insanları en çok rahatsız eden sorunlardan biri olmasının yanı sıra, bazı hastalıklarında belirtisidir. En çok cilt hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkar. Bazı cilt hastalıkları kaşıntısız olarak ortaya çıkmaktadır
Kaşıntılı deri hastalıklarında ise en başı uyuz hastalığı çeker. Vücudun çeşitli yerlerinde uyuz parazitinden dolayı kaşıntı meydana gelebilir. Daha çok parmak araları, bileğin ön yüzü ve karında kaşıntılar olmaktadır.

Bitlenmeden meydana gelen kaşıntılar ise gece gündüz devam eder. Daha çok boyun bölgesinde tatlı tatlı kaşıntı olur. Bitlenmenin yanı sıra bağırsak parazitleri de bilhassa çocuklarda burun bölgesinde kaşıntı yapar. Alerjik kaşıntılar toksik dermit, kontakt dermit veya ürtiker gibi deri belirtisi meydana getirirler.
Mantar hastalıklarında, lösemi başlangıcında, kurdeşen, strofulus, nenen planus, psoriasis hodgkin hastalığı da kaşıntılı hastalıklar arasındadır. Yiyeceğe, içeceğe, ilaca, sıcağa yada soğuğa alerjisi olanlarda da kaşıntılar gözlenir.
Bir önceki Hipokort krem nasıl kullanılır? başlıklı konumuzda Hipokort krem hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: boyunda kaşıntı, boyun bölgesinde kaşıntı, pruritus nedir, boyun on kisminda kasinti, boyunda alerjik kaşıntı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.