KULAGA KACAN YABANCI MADDELER

KULAGA KACAN YABANCI MADDELER
Çocuğa kulağının ağrıyıp ağrımadığını ve küçük bir şeyle oynayıp oynamadığını sorun. Bu durum çocuklarda olduğunda teşhis etmek biraz daha zor olabilir. Doktorların kulaktan çıkardığı maddelerin çeşitliliği şaşırtıcıdır. Kulağınızda ağrı ya da dolgunluk hissi olur ve işitmeniz azalabilir. Bilyeler, minik oyuncaklar, takılar, böcekler, tohumlar, kağıt parçaları, plastik parçaları, kulak tıpaları, Kulağın yapısı karmaşık olduğu için,içine kaçan cisimlerin çıkması oldukça güçtür.

Belirtiler

– Kulak ağrısı.

– işitme kaybı.

– Kulakta yabancı bir madde olduğu hissi.

Teşhis

Kulağınıza birşey kaçtığında, genellikle bunun farkına varırsınız
Kulağında yabancı bir madde olup olmadığına bakın. Eğer bir şey görürseniz,kesinlikle çıkarmayı denemeyin; çocuğun oldukça hassas olan dokularına zarar verebilir ya da yabancı maddeyi daha derine itebilirsiniz. Tedavi için doktorunuza ya da bir hastane acil servisine başvurun.

Yabancı maddeler ekseriyetle çok uzun süren problem yaratmaz. Ancak eğer madde kulak zarına itilmişse, zar yırtılabilir ve orta kulak zedelenebilir. Bu tehlikeli durum yaratabilir.

Tedavi

Doktor kulağı muayene eder. Bu muayene kulak kanalının tümünün bir aletle gözden geçirilmesi şeklinde olabilir. Daha sonra içerdeki madde ufak bir aletle alıp çıkarılır. Bu iş için timsah çenesine benzer bir alet (alligatör forseps) kullanılır. Yavaş emme metodu veya kulağı sıvıyla doldurup maddeyi dışarı suyla atmak yolu da uygulanabilir. Eğer madde hala canlı olan bir böcekse, madeni yağ damlatılarak böcek hareketsiz hale getirilebilir. Bu bir doktora gidene kadar duyulan rahatsızlığı azaltabilir.

 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.