10 genetik bozukluğa çözüm yolda

10 genetik bozukluğa çözüm yolda
Harvard Kök Hücre Enstitüsü’nden uzmanlar, Parkinson ve Down sendromu gibi çeşitli hastalıklara sahip insanlardan aldıkları kök hücreleri ve kemik iliklerini kök hücre üretmek üzere kullandı.

Kalp ve beyin kök hücreleri üzerine çalışan araştırmacılar, zorlu hastalıklara karşı kök hücreler üretti. 10 farklı genetik bozukluk için yeni kök hücre ürettiklerini açıklayan araştırmacılar, bulunan kök hücrelerin hastalıkların laboratuvar ortamında incelenmesi için kullanılabileceğini belirtti.
Özellikle kalp, beyin ve sinir kök hücreleri üzerinde çalışan uzmanlar yeni bir teknik kullanılarak atılan bu adımın, zorlu hastalıkların tedavilerini hızlandıracağı görüşünde. Laboratuvarda incelenecek hücrelerle, hastalıklar mercek altına alınacak.

NEW YORK – Harvard Üniversitesi’nden bilim insanları, genetik bozuklukların tedavisinde kullanılabilecek yeni kök hücreler üretti.
Amaç, erken müdahale
Detayları Cell dergisinde yer alan araştırlmada, embriyonlar üzerinde yapılacak müdahalelerle kök hücresi üzerinde çalışılan hastalıklar doğumdan önce engellenecek
Harvard’lı uzmanların, hücreleri diğer bilim insanlarıyla da paylaşmak ve genetik hastalıkların tedavisinde daha hızlı yol almak için ortak çalışmalar yapmak istedikleri açıklandı. Araştırmacı Doug Melton, daha önce hayvanlardan alınan kök hücrelerle yapılan araştırmaların bundan böyle daha doğru yapılacağını söyledi.
Melton, çocuk hastalıkları, diyabet gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere yeni kök hücreler bulacaklarını, bunun için şimdiden bir laboratuvar ortamı kurulduğunu açıkladı. Daha önce ABD’nin Wisconsin eyaletinden ve Japonya’dan uzmanların araştırmasında laboratuvarda üretilen kök hücrelerin, gerçek kök hücre özelliklerine sahip olduğu açıklanmıştı. Harvard’lı araştırmacılarsa ALS üzerinde denedikleri kök hücrenin, tedavide kullanılabileceğini açıkladı.
KAYNAK: http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=892698&Date=11.08.2008&CategoryID=79

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.