2011 yılının en gözde diyetleri

2011 yılının en gözde diyetleri

Volumetrik diyeti
Beslenme uzmanı Doktor Barbara J. Rolls tarafından önerilen bu diyette yenilen her şeyin bol miktarda sıvı içeriyor olmasına özen gösteriliyor.
Ünlü diyetisyenler ve doktorlar tarafından yapılan klinik araştırmalar sonucu ortaya çıkan diyetlerin yer aldığı popüler diyetler listesi, yeni yılda kilosundan memnun olmayan kişiler için iyi bir rehber niteliği taşıyor. Bu beslenme reçeteleriyle vücudumuz şekillenecek. İşte yeni yılın en çok ilgi görecek diyetleri…
Amerikan “Daily Beast” haber sitesi 2011 yılının en popüler diyetlerini açıkladı
Rolls, bol miktarda çorba ve nişastasız sebzeler tüketilmesini tavsiye ediyor.
Az yağlı diyeti
Amerikan Kalp Derneği tarafından sunulan bu diyette sadece yağsız veya çok az yağlı yiyeceklerin tüketilmesi öneriliyor.
Akdeniz diyeti
Harvard Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Walter Willett, sebze, meyve, zeytin yağı ve az miktarda kırmızı et tüketimini içeren bu diyeti öneriyor.

Atkins diyeti
Ünlü diyetisyen Doktor Robert Atkins’in önerisi olan bu diyette karbonhidrat içerikli yiyecekler mümkün olduğunca az tüketiliyor. Protein ve yağ alımı maksimuma çıkarılıyor,
Ornish diyeti
Doktor Dean Ornish tarafından bulunan bu diyette çok miktarda lifli yiyecekler ve çok az yağlı yiyecekler önerilirken et, balık ve alkol yasaklar arasına giriyor.
Bölge diyeti
Doktor Barry Sears’ın öğünlerde alınan karbonhidrat, yağ ve protein miktarını dengelemeyi önerdiği diyetin ayrıca kan şekeri seviyesini de düzene soktuğu belirtiliyor.
Bir önceki Havaların soğuması romatizmayı tetikliyor başlıklı konumuzda fizik tedavi, havaların soğuması ve romatizma hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.