Sırt bölgesindeki sivilceler nasıl geçer?

Sırt bölgesindeki sivilceler nasıl geçer?

Yüz bölgesinde, kollarda, dekoltede ve boyun bölgesi gibi vücudun mütenevvi yerlerinde husule gelen sivilceler aynı zamanda sırt bölgesinde de bulunmaktadır. Ekseri sırt bölgesinde yok denecek kadar az derecede sivilceler meydana gelmekte ancak bazı bireylerde sırt bölgesindeki sivilceler sayıca bir hayli fazla olmaktadır. İşte bu durum normal kabul edilmemekte ve sırt bölgesindeki sivilcelerin neden husule geldiği araştırılarak tedavisinde başlanmalıdır.

Sırt bölgesindeki sivilcelerin nedenleri arasında ilk olarak yağlı bir cilde sahip olmak gelmekte ve müteakiben derideki bir takım bakterilerin bu yağlanmadan beslenerek cilt gözeneklerini tıkaması ve bunun neticesinde yağ bezelerinde enfeksiyon ve iltihaplanma görülmesidir. Size bu makalemizde sırt bölgesinde çıkan sivilceler nasıl geçer bundan bahsedeceğiz

Sırt bölgesindeki sivilcelerin tedavisi

 

Özellikle yaz aylarında sırt bölgesindeki sivilceler can sıkıcı olmaktadır. Daha çok kadınlar tarafından şikayet edilen bu sorun A vitamini ve benzol peroksit içeren ve yağ bezlerinin tıkanıklığını açan ve bakteri üremesini engelleyen krem, jel ve losyonlar ile geçer. Ancak bu ürünleri doğru kullanmak son derece mühim olduğu için bir Dermatoloji uzmanının fikrini almak gerekir. Aksi durumda cildinizde kuruluk ve tahriş gibi şikayetler yaşayabilirsiniz.
Antibiyotik kullanımı da sırttaki sivilcelerin geçmesi için uygun bir tedavidir. Aynı zamanda doğum kontrol hapları da sırt bölgesindeki sivilcilerin geçmesini sağlar. Lakin unutmamanız gereken en önemli şey sırt bölgesinde çıkan sivilceler için her ne kullanılacak olursanız olun bir Dermatoloji uzmanına başvurun.
Bir önceki Dudak uçukları nasıl geçer başlıklı konumuzda uçuk tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: belde neden sivilce çıkar, beldeki sivilceler nasıl geçer, beldeki sivilce lekeleri, aids sırt, belde sivilce

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.