Anne adaylarının embriyonun sağlıklı gelişebilmesi için neler yapmaları gerekir?

Anne adaylarının embriyonun sağlıklı gelişebilmesi için neler yapmaları gerekir?
Çünkü anne ne kadar sağlıklı olursa ve kendi sağlığına özen gösterirse, bebekte anneden besleneceği için embriyonun gelişimi de son derece sağlıklı olacaktır.
Anne adayları nelere dikkat etmelidir?
Anne adaylarının embriyonun sağlıklı gelişebilmesi için neler yapmalı kısaca sizlere şöyle açıklayalım:
Öncelikle anne adayı beslenmesine dikkat etmeli ve mutlaka dengeli bir beslenme programı çizerek bu programa gün gün ayak uydurmalıdır. Bebeğinin sağlıklı bir gelişim sürmesini isteyen anne adayları şu kurallara uymalı ve öncelikle kendi sağlıklarını korumaya çalışmalıdırlar. Anne adaylarının embriyonun sağlıklı gelişebilmesi için yapması gerekenler aslında çok zor ya da imkansız şeyler değildir.
Anne adaylarının her birinin en önemli isteği, 9 ay boyunca taşımış oldukları bebeklerinin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesidir ve bunu başarabilmek için de pek çok hususa dikkat etmek zorundadırlar
sigara, alkol ve kafein gibi maddelerden ise anne adaylarının uzak durması tavsiye edilir. sık sık bir kadın doğum uzmanına kontrole gidilmeli, gerekli sağlıklı kontrollerinden geçilmeli ve bir sorun varsa zamanında müdahale edilmelidir.
Anne adaylarının dikkat etmesi gereken hususlar arasında bir diğer önemli kural ise, gebelik boyunca bol sıvı tüketimidir. Su başta olmak üzere, sıvı içecekler, taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. Çay ise açık içilmelidir.

Bol sebze ve meyve yemekte, anne adaylarının yapmaması gerekenler arasında yer alıyor. Sağlıklı bebek dünyaya getirmek için anne adaylarının dikkat etmesi gerekenler arasında kırmızı et tüketimi de yer alıyor. Çünkü bu dönemde demir ihtiyacına gereksinim vardır ve kırmızı et demir bakımından en zengin gıdadır. Ancak çiğ et kesinlikle tüketilmemelidir.
Ağır yük taşımamak, ağır işlerden kaçınmak, uzun süre cep telefonuyla konuşmamak, uzun yola doktor izni olmadan çıkmamak, manyetik alanlardan geçmemek, naylon ve sıkı giysiler giymemekte önemlidir. Anne adaylarının embriyonun sağlığı için dikkat etmeleri gerekenler bu kadarla da sınırlı değil.
Anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişebilmesi için t, süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerden yeterli protein alınmalıdır. Gebelik döneminde toplamda 9-13 kilo alınmasında bir sakınca yoktur, ancak fazlası olmamalıdır. Sıkıntı, stres ve üzüntüden uzak durulmalı, ağrı ve diğer sağlık problemlerinde doktora başvurulmalıdır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: anne adayının embriyonun sağlıklı gelişimi açısından dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir, embriyonun gelişmesi için anne adayının nelere dikkat etmesi gerekir, embriyonun saglikli gelismesi icim gerekenler ozet, embriyonun sağlıklı gelişebilmesi için anne adayının nelere dikkat etmesi gerekir, sağlıklı gelişebilmesi için anne adayının nelere dikkat etmesi gerekir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.