Akciğer sönmesi nedir?

Akciğer sönmesi nedir?
Akciğerlerin içi hava doludur ve akciğerlerin dışında bulunan zar ise belirli yollarla hava alışverişi yapmaktadır. Akciğer hepimizin bildiği gibi hava alışverişi yapan bir uzuvdur. Ancak husule gelen bir takım sebeplerden dolay bu zar tahrip olursa dışarıya istemsiz olarak hava çıkışı meydana gelir.
Tıp literatüründe pnömotoraks olarak tanımlanan akciğer sönmesi problemi mütenevvi sebeplerden ötürü husule gelebilir. Aslında akciğer sönmesi bir hastalık değil, bir takım hastalıkların semptomudur

Akciğerlerden istemsiz olarak dışarı sızan bu hava ağız ve burun yolu ile dışarıya çıkamadığı için göğsümüzün altında birikir ve akciğerlere basınç uygular. O bölgede giderek artan hava, basıncı daha da şiddetlendirerek kişide solunum sıkıntısına yol açar. İşte bu sorun akciğer sönmesi olarak tanımlanır.

Hastanın nefes alıp vermede güçlük çekmesi akciğer sönmesinin bir belirtisidir. Zamanla akciğerler daha fazla sönecek ve buna bağlı kişide sık sık tansiyon düşmeleri, göğüste ağrılar, nefes darlığı, kalp atışlarında hızlanma ve vücutta morarmalar husule gelecektir.
Bir önceki Melatonin hormonu faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda beyindeki melatonin hormonu ve melatonin hormonu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: akciger sönmesi mide bulantisi, akciğer sönmesi nedir, ciğer sönmesi beslenme, çocukta akciğer sönmesi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.