ALS hastalığı tedavisi

ALS hastalığı tedavisi
Peki ALS hastalığı tedavi edilebilir mi? ALS hastalığının tedavisi nasıl yapılır? Gelin bu soruların yanıtlarına yazımızın devamında ulaşalım.
ALS hastalığının tedavisi var mı?
Günümüzde henüz ALS hastalığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir tedavi metodu bulunmamaktadır. ALS hastalığının tedavisinde bir takım ilaçlar reçete edilir. ALS hastalığının ortaya çıkmasında sigara kullanımı, düşük yağ içeren diyetleri uygulama, tarım ilaçlarına ve kimyasallara maruz kalma, tekrarlanan kafa travmaları yaşama gibi nedenler rol oynamaktadır.
Beyin sapı ve omurilikte bulunan alt motor sinirlerin hasara uğramasından kaynaklı olarak kaslarda güçsüzlük, erime, ve seğirme gibi mütenevvi sorunların husule gelmesi durumunda oluşan hastalığa ALS hastalığı denmektedir
Ancak bu ilaçlar hastalığın tedavisi için değil, ALS hastalığının ilerlemesini önlemek ve belirtilerini hafifletmek içindir. ALS hastalığında ilaç tedavisi uygulanan hastalar bu tedavi esnasında kendilerini çok iyi hissediyorlar, ağrı problemleri ortadan kalkıyor ve ömrü biraz olsa da uzatıyor.

Sinir sisteminde oluşan hasar ALS hastalarına uygulanan ilaç tedavisi ile engelleniyor ve sinir sisteminin daha fazla zarar görmesinin önüne geçiliyor. ALS hastalığında bir süre sonra hasta hiçbir işin göremeyecektir, ancak bu ilaç tedavisi ile hastanın kendi işlerini rahat bir şekilde yapabilmesi de sağlanmaktadır.
Bir önceki ALS hastalığı nedenleri başlıklı konumuzda als hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.