Ayak yanması nasıl geçer?

Ayak yanması nasıl geçer?
Ancak uzun süre ayakta durma, naylon çorap giyme, kalitesiz ve hava almayan ayakkabılar kullanma gibi sebeplerden husule gelen bir ayak yanması şikayeti söz konusu ise, bu gibi durumlarda alınacak önlemler oldukça nettir. Ayak yanmasının tedavisi için öncelikle nedenin bilinmesi ve nedene yönelik tedaviler uygulanması gerekir.
Diyabet, mantar hastalığı, kansızlık ve B vitamini eksikliği gibi başlıca nedenlerin sebep olduğu ayak yanması önemli bir belirti olduğu için, uzun süredir devam eden ayak yanmaların da muhakkak bir uzmana giderek ayak yanmasının tedavisi gerçekleştirilmelidir.
Ayak yanmasının tedavisi
Ayak yanmasının nedenleri tespit edildiği zaman ayak yanmasını geçirmek için hangi metotlara başvurulacağına karar verilir. Ayak yanması tedavisi için sebep her ne ise öncelikle onu ortadan kaldırmak gerekiyor
Sebep ortadan kalktığı zaman ayak yanması kendiliğinden geçer ve hasta bir daha böyle bir sorunla karşılaşmaz. Ayak yanması ayakkabı ve çorap kullanımındaki yanlışlıklardan ortaya çıkmış ise hastanın sağlıklı ve hava alan bir ayakkabı giymesi, ter emen pamuklu çoraplar kullanması ve uzun süre ayakta durmaya neden olan işlerden önlemini alması gerekir.

Ayak yanmasına neden olan şey bir hastalık ise bu hastalıkları ortadan kaldırmaya yönelik tedaviler uygulanır. Bu tedavileri uygularken aynı zamanda ayağı soğutma özelliği bulunan kremlerin de kullanımı önerilir. Magneto terapi, pamuklu çorap giyme, ayakları sık sık soğuk su ile yıkama, ayak bileği destekleri ve tabanlıklar, aspirin, B-5, B-12 vitamini eksikliklerini tamamlayıcı vitamin takviyeleri ile ayak yanmasının tedavisi gerçekleştirilir. Doktorunuz şayet gerek görürse ayak yanmasını önlemeye yönelik antidepresan ilaç kullanımını da tavsiye edebilir.
Bir önceki Ayak yanması neden olur? başlıklı konumuzda ayaklarda yanma nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ayak yanması nasıl geçer, ayak yanmasına ne iyi gelir, ayak yanmasi nasil giderilir, ayak altı yanması nasıl geçer, gece ayak yanmasının sebepleri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.