Bağırsak Kurdu Nedir? Bağırsak Kurdu Ve Kıl Kurdu

Bağırsak Kurdu Nedir? Bağırsak Kurdu Ve Kıl Kurdu
Bu makalemizde bağırsak kurtlarına deyiniyoruz…

 
Kıl kurdu Belirtileri & bağırsak kurdu belirtileri
Kilo alamama,
Sık karın ağrısı,
Aç karna daha fazla karna giren kramplar,
Şiddetli gaz,
Anüste kaşıntı
Yastığa salya akması,
Diş gıcırdatma,
Dil kenarında kabartılar
Vücutta kaşıntılar

Ağız kokusu
Sabahları mide bulantısı
İştahsızlık veya fazla yemek
Dil kenarında kabartılar
Dışkıda yumuşama veya keçi pisliği gibi dışkılama
Parazitin cinsine bağlı olarak; uzun süreli parazite maruz kalınca; kansızlık, barsak tıkanması, büyümede gecikme, akciğer belirtileri, karaciğer-dalak büyümeleri, deri döküntüleri, hatta ağır organ hasarları bile olabilir.
Yukarıdaki şikayetlerin birkaçı birlikte bulunan veya biri şiddetli şekilde bulunan bir kişide dışkıda parazit aranması, anüse bant uygulanarak yumurtaların aranması gibi tetkiklere başvurulur.
Bağırsak Kurdu, vücudumuza dışardan girerek yaşam kalitesini bozan vede kilo almayı engelleyen, ağır hastalığı fazla yol açmayan bakterilerin vücutta bulunmasıdır. Sonuç negatif çıksada, parazit olasılığı yüksek görülüyorsa tahlil defalarca (örneğin üç gün üst üste) tekrarlanabilir. Sıklıkla karın ağarımasına neden olur vede ağızda salya akmasına sebep verir Bağırsak Kurtları
(Paraziti yakalamak her zaman mümkün olmuyor.)
Tedavide parazitine göre değişen ilaçlar vardır. Bazılarının karaciğere veya başka organlara etkisi, ciddi zararları olabileceğinden tam teşhis konduğu zaman, gerektiği gibi kullanılmalı, şikayetler sürsede kendi kendine tekrarlanmamalıdır.
Bazı parazitlerde tüm aile aynı zamanda ilaç kullanmalıdır.
Oksiyür(kıl kurdu) gibi bazı parazitlerde yumurtalar döküldüğünden çarşaf-çamaşırı kaynatmak (makinanın 90 derecesi yeterli değil, 100 derece olmalı), çok iyi ütülemekte tedavinin bir parçasıdır.
Şüpheli sular içilmemeli, kaynatılmalı, iyi yıkandığı şüpheli salatalar, ıspanak vb., az pişmiş-pişmemiş et yenmemelidir. Çocukların toprakla oynadığında ellerini ağızlarına götürmeleri engellenmeli, tuvalet temizliğinde anüse dokunulmamalı, sadece tuvalet kağıdıyla temizlik yapılmalı, çocuklarada öğretilmelidir. Tırnaklar kısa tutulmalıdır. Musluklarla fazla temastan kaçınılmalı, toplu yerlerde de, evlerde de mümkün olduğunca az dokunulan tipte musluklar ve sabunluklar ve sıvı sabun tercih edilmelidir. (Sabundan çok üstündür ama sıvı sabunların kötü markaları ve fazla beklemişleride enfeksiyon kaynağı olabiliyor.)
Bitkisel Bağırsak Kurdu Tedavisi için faydalı olabilecek bazı bitkiler: Bağırsak solucanlarına karşı etkili olan başlıca bitkiler Acıağaç, Acıbakla, Badem, Çakaleriği, Dut, Duvarsarmaşığı, Eğreltiotu, Horasani, Isırgan, Kabak, Kantaron, Kayısı, Kekik, Kızılcık, Kokarağaç, Nar, Okaliptüs, Papatya, Pelinotu, Sarımsak, Sedefotu, Solucanotu, Şeytanotu, Şimşir, tarhun, Üzerlik otu ve Yersomunudur.
Bir önceki Doğum Kontrol Hapını Doğru Kullanıyormusunuz? başlıklı konumuzda doğum kontrol hapı, doğum kontrol hapı nasıl kullanılır ve doğum kontrol hapı nedir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: barsak kurdu, kıl kurdunun zararları, kıl kurdu zararları, bağırsak kurdu zararları, Bagirsaq qurdlari

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.