Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?

Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?
Antijene karşı üretilen antikorlar, kendisinin üretilmesine etkisi bulunan antijeni kolayca tanır ve bulur. En iyi antijenlerin ise kompleks yapıya sahip olanlar (bakteriler, kan hücreleri vb.) olduğu uzmanlarca söylenmektedir.
İnsan organizmasını tehdit eden, organizmaya yabancı olan, organizmadan çabuk atılamayan, antikor oluşturan ve büyük bir molekül ağırlığına sahip olan tüm yabancı moleküllere antijen adı verilmektedir. Antijenler hem antikor üretimine sebep olur hem de kendisine karşı oluşan antikorlar vücut içinde veya dışında reaksiyona girmektedirler.
Bağışıklık sistemi
Antijenlerin pek çok protein yapısında veya proteinle birleşmiş polisakkarit ya da yağlardan oluşmuş yapılar olabileceği söylenmekte ve bağışıklık sistemi antijenle benzerlik gösteren pek çok maddeyi birbirinden ayırma özelliğine sahiptir.

Bağışıklık sistemimiz mütenevvi enfeksiyon etkenlerine karşı savunmaya geçebilmek için antikor diye isimlendirilen özel bir protein üretmektedir
Böylece bağışıklık sistemi tarafından üretilen antikorlar antijenleri etkisi hale getirir ya da yok eder.
Bir önceki Doğuştan kazanılan bağışıklık nedir? başlıklı konumuzda doğuştan gelen bağışıklık sistemi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: antikor nasıl güçlendirili ya da arttırılır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.