Bahar aylarında beslenme

Bahar aylarında beslenme

Mevsim geçişleri nedeniyle bedende fizyolojik değişimler meydana gelmekte ve bu değişimler karşısında bedenimiz en çok bahar mevsiminde müteessir olmaktadır.
 

Bahar aylarında beslenme

 

Öncelikle bahar mevsiminde vücutta ne tür değişiklik meydana gelmekte olduğunu öğrenelim ve önlemimizi ona göre alalım.

 
Bahar mevsiminde sağlıklı beslenmek için dikkat etmemiz gereken ip uçlarını tüketilmesi gereken besinleri, vücutta meydana gelen değişikleri ve daha fazlasını sizler için hazırlamış olduğumuz bu makalede bahsedeceğiz. Bahar aylarında nasıl beslenmeli hep birlikte okuyup öğrenelim. Huzursuzluk, halsizlik, iştahsızlık ve alerjik hastalıkların daha çok kendini gösterdiği bahar aylarında beslenmeye son derece önem verilmelidir

Kış mevsiminin bitmesiyle soğukları geride bıraktık. Havaların ısınmaya başladığı bahar mevsiminde birçok birey halsizlik, eklem ağrısı, yorgunluk, uykuya meyilleşme, mutsuzluk, stres, hafıza kaybı gibi sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunlar beraberinde kalp-damar hastalıklarını, tansiyon yükselmesini, kan şekerinin yükselmesini, tiroid hormonlarının düzensiz çalışması gibi sağlık problemlerini de getirmektedir.
Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için kırmızı et ve balık eti tüketmeye özen gösterin. Bahar mevsiminde kurubaklagillerden de çok uzak kalmayın. Haftada en az iki kez et ve kurubaklagil tüketin. Ayrıca kase dolusu yoğurt, günde 2 tane yumurta, badem, zeytin yağlı yemekler, fındık gibi besinler vücut direncinizi arttıracak ve sizi az önceki saydığımız sorunlardan uzak tutacaktır.
Sıvı tüketimin de çok dikkat etmelisiniz. Günlük en az 1,5 litre su içmeli, alkol ve kafeinli ürünlerden de uzak durmalısınız. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bitki çayları içebilirsiniz.
Ayrıca unutmayın ki vitaminlerin yeri apayrıdır. Bahar mevsiminde ise en çok A, B ve C vitaminine ihtiyacınız vardır. Bunun yanı sıra potasyum, magnezyum ve mineraller de ihtiyaçlar arasındadır. Bu saydıklarımız bakımından zengin olan besinleri tüketmeye bilhassa özen göstermelisiniz.
Bir önceki Lifli beslenmenin faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda lifli gıdalar tüketmek hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.