Bahar yorgunluğu nedir, nasıl oluşur?

Bahar yorgunluğu nedir, nasıl oluşur?

Henüz hastalık olarak kabul edilmeyen ancak, gerekli önlemler alınmazsa kronikleşebilen bahar yorgunluğu sendromunu Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Gamze Türker Mogay şöyle anlattı:
“Hava ve mevsim değişikliği insan biyoritmini olumsuz etkiler. Bahar aylarında havadaki elektrik yükü artar.

Pozitif iyonların artması vücuda zindelik sağlarken, negatif yüklü iyonların artması ise yorgunluk, halsizlik ve gerginliklere neden olur.
Uzmanlar, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan bahar yorgunluğuna karşı uyarıyor.
Bahar yorgunluğu ya da bahar depresyonu, özellikle bahar mevsiminin başladığı günlerde, bitkinlik, güçsüzlük, enerji noksanlığı, isteksizlik, uykusuzluk ya da vücutta karıncalanma gibi belirtilerle pek çok kişide görülebiliyor

Artan negatif iyon yükü mevcut şikayetlerimizi de tetikler ve alerjik reaksiyonlar, solunum yolu hastalıkları, kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları, romatizma ve mide rahatsızlıkları bahar aylarında artış gösterir.
Havadaki elektrik yükü büyük şehirlerde daha fazladır. Bu duruma hava kirliliği, sanayi atıkları ve trafik yoğunluğu da eklenince, kişilerdeki bahar yorgunluğu belirtileri daha yoğun yaşanır.”
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bahar nasıl gelir, mevsim yorgunluğu belirtileri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.