Bebeklerde bronşit tedavisi

Bebeklerde bronşit tedavisi
yüksek ateş, iştahta azalma, solunumun zorlaşması, hırıltılı solunum gibi belirtileri bulunan bronşit hastalığı bebeklerin yaşam kalitesini ciddi manada olumsuz etkilemektedir.
Bebeklerde bronşit hastalığı tedavisi
Bebeklerde görülen bronşitin tedavisi için öncelikle uzman hekimler çocuğunuzu muayene edecek ve nefes alıp vermesinin kontrol etmek için ciğerlerini dinleyecektir. Ardından bebeğin yaşadığı bronşit hastalığının derecesi hakkında bilgiye sahip olarak gereken tedavi metotlarını uygulamaya koyulacaktır.
Ekseri iki yaşın altındaki bebekleri etkileyen, öksürük, hapşırma, burun akıntısı ile başlayan ve zamanla ağırlaşan belirtilerle devam eden bronşit hastalığı ciğerlerdeki küçük hava kanallarının (bronşçukların) iltihaplanmasından kaynaklı olarak ortaya çıkar. Bu nedenle uzmanlar bebeklerde bronşit hastalığının tedavisi için ailelere geç kalınmaması gerektiğini önermekteler
Bebeklerde bronşitin tedavisi süresince ailelere bol su içirmeleri tavsiye edilir. Bilhassa da orta dereceli bronşit hastası olan çocukların susuz kalmamasına dikkat edilmelidir. Çocuğun bol sıvı tüketimi rahat nefes alıp vermesine yardımcı olur.

Orta dereceli olan bronşit hastalığı çocukların birkaç gün dinlenmesi ile kendiliğinden geçen bir sorundur. Ağır vakalarda ise hava yollarının açılması için bronkodilatör ilaçlar hekim tarafından reçete edilir. Oksijen, sıvı replasmanı ve nadir de olsa mekanik ciğer desteği de çocuklarda bronşit tedavisi süresince uygulanmaktadır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeklerde bronşit nasıl geçer bebekte kilo yapan gida, bebeklerde bronşit tedavisi, bronşit tedavisi bol sivi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.