Beyin felci tedavisi nasıl yapılır?

Beyin felci tedavisi nasıl yapılır?
Beyin felci hastaları uzman bir hekime başvurmalı ve tedavi aşamasına beyin felcinin çeşidi de ve hastanın durumuna göre karar verilmelidir. Bu nedenle beyin felci tedavisi muhakkak yerinde ve doğru zamanda yapılmalıdır. Çünkü beyin felci hastalarda kalıcı bir soruna sebebiyet verebilir ve hastanın geri kalanın hayatındaki tüm yaşam kalitesini elinden alabilir.
Beyin felci tedavisi
Beyin felci geçiren hastalara uygulanacak tedavi uzman eller tarafından yapılmalıdır.
Yüz, kol ve bacakta kısmı ya da tam uyuşukluk, konuşmanın güçleşmesi ya da aniden hızlanması, ani bilinç kayıpları, baş ağrısı, görme ve duymada bozukluklar gibi çeşitli belirtileri bulunan beyin felci ciddi bir rahatsızlık olduğu için belirtileri hissedilir hissedilmez tedavi için en yakın sağlık kuruluşuna baş vurulmalıdır
Uzmanlar ilk olarak beyin tomografisi, manyetik rezonans görüntüleme ile anatomik görüntüler ile beyni incelemeye alırlar. Bu inceleme yöntemleri tanı için son derece mühimdir.

Uzman doktor manyetik rezonans ile hastanın kasığından girer ve damarlarındaki tıkanıklığı kontrol eder. Eğer ki hasta gereken zamanda hastaneye ulaşmış ise pıhtı parçalayıcı ilaç kullanımı yeterli olur. Ardından hastaya kan akışkanlığını düzenleyici ilaçlar verilir ve durumu iyiye gider. Ancak geç kalan hastalar için daha detaylı tedavi metotları uygulanır. Beyin felci tedavisi fizik tedavi ile desteklenmelidir.
Bir önceki Beyin felci neden olur? başlıklı konumuzda beyin felci ve beyin felci nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: beyin felci nasıl düzelirmi, beyin felci tedavisi nasıl yapılır, beyin felcine ne iyi gelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.