Boğaz reflüsü tedavisi

Boğaz reflüsü tedavisi
Boğaz, gırtlak, ses telleri ve yemek borusu başlangıç yerinden itibaren detaylı incelenir ve kayıt edilir. KBB uzmanı endoskopi yöntemini kullanarak hastanın ses tellerini inceler. Üst solunum ve sindirim yolları endoskopi sayesinde incelenerek değerlendirmeye alınır.
Ses telleri ve boğaz ile ilgili sorunların, kişinin beslenme alışkanlığı ve yaşam tarzı dikkate alınarak yorumlanması sonucu boğaz reflüsünün teşhisi konulmaktadır. Bu işlemlerin ardından boğaz reflüsünün tanısı konulur

 
Boğaz reflüsünün tanısının koyulmasının hemen ardından tedaviye başlanır. Tedavide öncelikle hastalara beslenme alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmeleri söylenir. Beslenme alışkanlığı, yaşam koşulları, vücut kitle indeksleri, sigara, alkol, çay, kahve alışkanlıkları, yatma-kalkma saatleri, kullanılan ilaçlar gibi daha birçok şey gözden geçirilir. Bazı besinler hekim tarafından yasaklanır.

Giyim tarzında da değişiklik yapılmalıdır. Karnın iç basıncını artıran kıyafetlerin giyilmemesi ve hareketlerin yapılmaması gibi…
Stresten uzak durmak, geceleri yatarken başın vücuttan 15 derece yüksekte tutulması, aşırı yorgunluktan kaçmak boğaz reflüsü tedavisi için yerine getirilecek alışkanlıklardandır.
Boğaz reflüsünün tedavisi için kullanılan ilaçlar, mide asidinin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu ilaçlar mide asidinin boğaza kadar çıkıp oraları tahriş etmesini de önler. Tedavi 3-6 aya kadar devam eder.
Bir önceki Kas gevşetici ilaçlar nelerdir? başlıklı konumuzda kas gevşetici hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: boğaz reflüsüne ne iyi gelir, boğaz reflüsü nasıl geçer, hamilelikte boğaz reflüsü, boğaz reflüsü tedavisi, mide asidi bogazi tahris etmesini ne onler

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.