Çenede yer darlığı nasıl tedavi edilir?

Çenede yer darlığı nasıl tedavi edilir?

Çene kavisinin küçük, dişlerin ise daha büyük boyutlarda olması, çenelerden birinde ya da her ikisinde birden yatay veya ön-arka yönde yeterince gelişmemiş olması, süt dişlerinin erken dönemde çürük ya da travmayla karşılaşmasından kaynaklı olarak dişlerin erken dönemde kaybedilmesi çenede yer darlığına neden olmaktadır. Tedavinin planı açısından yer darlığının miktarı öncelikle hesaplanır ve akabinde tedaviye başlanır. Tüm bu sorunlar daha sonra daimi dişlere yer bırakmaması çenede yer darlığına sebebiyet vererek hastaların mütenevvi sıkıntılar çekmesine neden oluyor. Çenede yer darlığının tedavisi aynı zamanda hastanın yaşına bağlı olarak da değişiyor.
Yer darlığının miktarı, çenede yer darlığının tedavisi için önemli bir unsurdur
Hastanın yaşı ve yer darlığının miktarı bazen genişletme ya da distalizasyon apareyleri ile yer sağlamak mümkün.
Bazı hastalarda “stripping” adı verilen bir zımparalama işlemi çenede yer darlığının tedavisinde uygulanmaktadır. Eğer sorun daha ciddi boyutlarda (dişlerin üst üste çıkması gibi) ise tek çenede, bazen her iki çenede birden küçük azı dişi çekimleri ile yer sağlanmaya çalışılır.

Çenede yer darlığı tedavisi

Bir önceki yazımız olan Çenede yer fazlalığı nasıl tedavi edilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: Damak darlıgı tedavisi kac yasa kadar mumkun

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.