Cep telefonu belleğinizi bozuyor

Cep telefonu belleğinizi bozuyor
Ama nomofobinin tedavisi vardır.” Realiteden uzaklaşan, sanal doyumlarla vaktini geçirmeye çalışan bir gençlik oluştuğunu belirten Tarhan, “Fiziksel temasın olmadığı sosyal ağlarla, yapay bir dünya, sahte gerçeklik oluştu. Dr. Cep telefonu olmadan sokağa çıkan genç, güvende olmadığını düşünüyor, çünkü beyindeki güvenlik algısı değişmiş durumda.

Cep telefonundan mahrum kalma korkusu olan ‘nomofobi’ gençler arasında yayılıyor
İngilizce “no mobile” ve “phobia” kelimelerinden türetilen “nomofobi” ya da cep telefonundan mahrum kalma korkusu için Psikiyatr Prof. Nevzat Tarhan şunları söyledi: “Ayakkabısız sokağa çıkmak nasıl rahatsızlık veriyorsa, 18-24 yaş arasında cep telefonu olmadan sokağa çıkmak da gençlerde böyle bir etki uyandırıyor
İnsanlar yalnızlaşıyorlar, bu durum ilerki yaşlarda Alzheimer hastalığının artmasına sebep olabilir” dedi. Psikiyatr Ayhan Akcan ise “Gençler, cep telefonunu kaybettiğinde, evine hırsız girmiş gibi hissediyor. Korku, sıkıntı, el ve ayaklarda uyuşma, baş ağrısı, yoğun bir iç sıkıntısı, çaresizlik hissi baş gösteriyor. Tüm bu belirtiler, kişinin hafif bağımlı olduğunu gösteriyor” ifadesini kullanıyor. Çocuk psikiyatrı Müjen İlnem de “Bu teknolojiye bağımlılıktır. Cep telefonu ve bilgisayarın yoğun kullanımı, çocuklarda unutkanlık, davranış bozukluğu, depresyona dahi yol açabiliyor” diyor.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.