Cilt kistleri tedavisi

Cilt kistleri tedavisi
Bazı durumlarda kistlerin içinde bulunan sıvının tıbbi müdahalelerle akıtılması gerekebilir.

Cilt kistleri tedavisinde, akıtılması gerekenler için ucu keskin bir cisim kullanılır. Kistin delinmesi ile içindeki sıvı boşaltılır ve ardından kistin yapısını küçültmek için kortizon ilaçlarıyla enfeksiyon tedavisine başlanır. Cilt kistleri ağrısız bir yapıda olsalar bile yinede estetik görünüm açısından hoş olmadıkları için bilhassa da kadınlar cilt kistlerinden yana şikayetlenirler.
Kanserli olmayan, kapalı doku cepheleri olarak tanımlanan, içi sıvı, irin gibi maddelerle dolu olan, cilt üzerinde pek çok kişide rastlanan ve vücudun mütenevvi bölgelerinde husule gelen cilt kistleri, büyüme göstermelerine rağmen çevre dokulara yayılmaz ve dokulara zarar vermezler. Peki cilt kistleri nasıl tedavi edilir? Cilt kistlerinin tedavi yöntemleri nelerdir?
Cilt kistinin tedavisi
Aslında pek çok cilt kisti kendiliğinden geçebilme özelliğine sahip olsa da, kendiliğinden geçmeyen ve nadiren parçalanmadığı halde iltihaplanmaya sebep olan, kızaran ve uzun bir sürenin ardından da ağrıya yol açan kistlere de rastlamak mümkün oluyor
Eğer ki cilt kistinin bu tedavi yönteminden sonuç alınmamış ise ya da kısa süre içinde cilt kisti yeniden husule gelmişse o zamanda cerrahi işlemlerle kist alınır.
Bir önceki Kistik akne nasıl geçer? başlıklı konumuzda kistik akne hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: cilt kisti, cilt kistleri, cilt kistleri tedavisi, ciltte kist tedavisi, ciltteki kistler

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.