Cilt Mantarı Tedavileri

Cilt Mantarı Tedavileri
Tırnaklarda oluşan mantarlar başlangıcında tedavi edilmeze tırnak çekimi yapılmak zorunda kalınabilir.Çünkü tırnağın her yerine çok çabuk yayılır.Parmaktan ayağa ve ele sıçrayabilir.

Mantar yaz ayların verdiği sıcaklıkla artar ve yayılır.Hastalık ilerlemeden tedavi edilmelidir.Çünkü mantar çok çabuk yayılan bir hastalıktır.Tedavi edilmediğinde cilt altı yumuşak dokuda erizipel enfeksiyona sebep olur.Ayrıca mantar lenf bezlerine yayılarak lenf bezi iltihabına neden olabilir..Daha fazla ilerlediğinde ise fil hastalığının başlangıcı olur.
Mantar hastalığının oluşmasına etkenler vardır.Aşırı terleyen vücutlarda,el ve ayağın yıkandıktan sonra ıslak kalmasından dolayı,topikal ve sistemik ilaçların uzun vadeli kullanılmasından dolayı,ergenlik öncesi çocuklarda,gebelik döneminde,ve ortak ayakkabı terlik çorap gibi kullanımlarda görülür.
Mantar kendini özel bir mavi floresan ışıklı karanlık odada gösterir.Mantarın türüne kesin tanı konulamadıysa küçük parça alınarak mikroskopla incelenebilir.Ayrıca alınan bu parça laboratuara gönderilerek yayılma miktarı öğrenilir ve değerlendirilir.İlaçla yapılan tedavinin yanı sıra hasta kişisel bakımını özenle
Bir önceki Çıban Tedavisi Nasıldır? başlıklı konumuzda çıban nasıl geçer, çıban nedir ve çıban tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: deride mantar, cilt mantarı, ciltte mantar tedavisi, ciltte mantar hastalığı, Cilt Mantarı Tedavisi.
Cilt hastalıklarında, mantar hastalığının büyük bir yelpazesi vardır. Sadece kaşıntı kızarıklık ve pullanma varsa mikrobik enfeksiyona bağlıdır..

Genital bölge mantarların ise beyaz kremimi gibi akıntı,kızarıklık ve kaşıntı belirtileri vardır.İdrar yeterince temizlenmediğinde,havasız kaldığında oluşur.Cinsel yolla bulaşabilir.Saçlı derisi de pullanma belirtisi gösterir.En çok çocuklarda görülür.Kırılmış, zayıf ve kepekli saçların diplerinde oluşurlar ve iltihaplanarak birden ilerler.Tedavi edilmediğinde saç köklerini yok ederek kelliğe götürebilir. Mantar hastalığı deri, kıllı deri, tırnak gibi keratinli dokulara yerleşir.Hastalığın belirtileri kaşıntı, sulanma,pullanma, derinin kalınlaşması, şişlik, pütürlük ve kızarıklıktır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.