Çocuğun sağlıklı beslenmesi için ne yapılmalı?

Çocuğun sağlıklı beslenmesi için ne yapılmalı?

Çocukların beslenmesinde dikkat edilecekler?
Çocukların sağlıklı beslenmesi için dikkat edilmesi gerekenler
Çocuklarınızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için uzmanların tavsiye ettiği beslenme önerilerini önemsemelisiniz. Çocuğun sağlıklı beslenmesi bedensel, sosyal ve duygusal gelişimi üzerinde büyük farklar yaratıyor.
Ülkemizin hem sosyal hem de ekonomik yönden uygarlık derecesine ulaşması için bedensel ve zihinsel gelişimleri son derece güçlü olan sağlıklı çocuklara ihtiyacı olduğu için, çocuğun sağlıklı beslenmesi son derece önem arz ediyor. Aynı zamanda çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmesi anne ve babalar olarak bizleri de mutlu ve huzurlu kılacağı için gelin uzmanlarından çocuğun sağlıklı beslenmesi için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir hep birlikte öğrenelim. Bunun için de 4 ana besin grubunda yer alan yiyeceklerin yeterli miktarlarda düzenli bir şekilde tüketilmesine ağırlık verilmelidir

Sağlıklı çocuk yetiştirmek için süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık, yumurta, kuru baklagiller, sebze, meyve, bulgur, ekmek, makarna, pirinç gibi yiyeceklere günlük 3 ana öğünde yer verilmesi gerekir. Çocukların sağlıklı beslenmesine dikkat edildiği müddetçe kemik ve diş gelişimleri yeterli oranda sağlanmış olur. Hastalıklara karşı çocukların dirençli olması için ise, her gün en az 5 porsiyon taze sebze veya meyve tüketmelerine ihtimam gösterin.

Okula giden çocuklarınıza mutlaka sabah kahvaltısı yaptırın. Geceleri uzun bir süre aç kalındıktan sonra hem vücut hem de beyin enerjiye ihtiyaç duyar ve bu enerji sabah kahvaltısında bulunur. Dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma gibi problemler, sabahları kahvaltı etmeyen çocuklarda sık görülür.
Çocukların sağlıklı beslenmesi için ne yapılmalı sorusuna uzmanlarımızdan gelen öneriler arasında okul kantinleri, büfe gibi yerlerden açık besinleri satın almamak da yer alıyor. Tost, simit, poğaça gibi yiyeceklerin satın alınırken hijyenli bir ortamda güvenilir şekilde hazırlanmış olunmasına dikkat edilmeli.Şeker ve şekerli besinler, cips vb. yağlı ve tuzlu besinler veya gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları, kuru yemişlerin ve kuru meyvelerin tüketiminin tercih edilmesi çocuğun sağlıklı beslenmesi için tavsiyeler arasında.

Bir önceki yazımız olan Kış Yiyecekleri Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.