Çocukların Gelişim Bozuklukları

Çocukların Gelişim Bozuklukları
Çocuğun geçirdiği bir hastalık sonucu gelişme bozukluğu görülebildiği gibi irsi olarak da gelişme bozuklukları görülebilir. Bu yazımızda çocukların gelişim bozukluklarına ve tedavisine deyiniyoruz…

 

Çocuklarda gelişme bozuklukları sağlık sorunları ve beslenme problemleri yüzünden oluşur.
Çocuklarda gelişme bozuklukları genellikle okul öncesi dediğimiz 1 ila 6 yaş arası dönemlerde meydana gelir. Görülen gelişme bozuklukları genellikle yeme problemi ve beslenme bozuklukları yüzünden meydana gelmektedir. Gelişme bozukluklarının en önemli nedeni beslenmedir
Kötü beslenme çocuğun gelişim dönemlerinde vücudun salgıladığı gelişme hormonlarının düzgün çalışmasını engellediğinden dolayı beslenme yüzünden gelişim bozuklukları görülebilir. Vitaminsiz yiyecekler, düzensiz uyku, ruhsal ve psikolojik durumlar gelişimi etkileyen en önemli sebeplerdir. Psikolojik olarak çocuk gelişme çağında kötü bir olay yaşarsa yâda düzgün beslenemezse gelişemez. Bir diğer sebep ise uyku. Gelişmekte olan çocuklar geceleri 13 öğlenden sonra ise en az 2 saat gibi bir süre uyumalıdır. Çocukların günde 15 saat uyku uyumalarının sebebi ise gelişim ve büyüme hormonunun sadece uyurken salgılanmasıdır. Beslenme bozukluğu ve uykunun dışında çocuğun yaşadığı psikolojik bir olayda çocuğun gelişimini engelleyebilir. Gelişim bozukluğu görüldüğünde mutlaka doktora başvurulmalıdır. Ama evinizde de bitkisel ve  doğal yollardan tedaviler yapabilirsiniz.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.