Depresyondan nasıl çıkılır?

Depresyondan nasıl çıkılır?
Bu sorunlar karşısında güçlü olanlarımız sorunlarını çarçabuk atlamakta, olmayanlarımız ise depresyonun etkisi altına girmektedir.

 
Ruhi bunalım olarak da tanımlanan depresyon tedavisinde en etkili yöntem psikiyatrist tarafından uygulanan tedavi yöntemleridir.
Bitkinlik, sıkıntı, olumsuz düşünme ve bunlar gibi müşabih şikayetlerle belirtiler gösteren depresyon, toplumda giderek artan sağlık problemleri arasında olup zor atlatılan bir psikolojik sorundur. Depresyondaysanız ya da depresyona yakalanmak üzereyseniz depresyondan kurtulma yolları önerilerimizi dikkate almanızda fayda var. Hepimiz insanız ve haliyle zamanla canımızı sıkan envai çeşit sorunlarla karşılaşmaktayız
Ancak bu tedavinin yanı sıra yaşamınıza renk katmak, sıkıntılarınızdan uzaklaşmak ve stresinizi yok etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Aksi taktirde hiçbir tedavi biçimi sizin depresyondan kurtulmanızı sağlamaz.
 

Depresyondan nasıl çıkılır?

 
Depresyon hastaları her şeye negatif gözle baktıkları için daha çok bunalıma girebilirler. Siz kesinlikle böyle bir şey yapmayın ve tüm olumsuzluklardan kendinize olumlu bir çıkar arayın. Pozitif düşünme yeteneğinizi geliştirerek depresyonu kolay bir şekilde atlatabilirsiniz. Eğer bunu tek başınıza yapamıyorsanız sizi mutlu eden kişilerden yardım isteyin.

Ruh ve akıl uyumu bu noktada çok önemli. Önce her şeyi kafanızda bitirmeli sonrada bunun huzurunu yaşamlısınız. Sizi mutsuz eden, hoşlanmadığınız her türlü şeyleri bir kağıda yazın ve kağıdı yakın. Kağıtla birlikte bu düşünceleri kafanızda da yakın.
Güzel kokular her zaman insana huzur verir. Yaşam alanlarınızı güzel kokularla donatın. Bir çiçek yada tütsü işinizi görecektir. Unutmayın güzel kokular pozitif düşünce sağlar.
Dans edin, güzel havalarda doğa yürüyüşüne çıkın, yoga ya da meditasyon yapın, ritimli müzikler dinleyin, hafta sonları sevdiklerinizle birlikte olun kısacasız sizi mutlu eden şeylere vakit ayırın.
Beslenme alışkanlığınızda ufak değişiklikler yapın. Hem düzenli ve doğru beslenmeye özen gösterin hem de damak lezzetinizle uyuşan yiyecekleri tüketin.
Erken uyuyup erken uyanmaya özen gösterin.
Sigara, alkol ve kafeinden uzak durun ya da azaltın.

Bir önceki yazımız olan Laroxyl yan etkileri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: depresyondan nasıl çıkılır, bunalımdan nasıl çıkılır, bunalım ve sıkıntıdan nasıl cikilir, ruhi bunalim belirtileri, bunalimdan cikmanin yollari

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.