Diş eti çekilmesi neden olur?

Diş eti çekilmesi neden olur?

Diş eti çekilmesi günümüzde bir çok kişi için ciddi bir ağız ve diş problemi olarak dikkat çekmektedir. Yine de diş eti kanaması ilk ortaya çıktığında bu kanamaların yaygın bir bakteriyel enfeksiyonun ilk işaretleri olduğunu belirtmek gerekir. Bakterilerin neden olduğu diş eti iltihabı iyileştiğinde diş eti kanaması da kendiliğinden geçmektedir. Diş eti çekilmesinin erken belirtileri genelde diş etlerinin kanaması şeklinde görülmektedir. Kanama, yangı ve ağız kokusu ile devam eden süreç sonunda zamanla diş etleri çekilmeye başlar ve bakterilerin oluşturdukları enfeksiyonlar neticesinde diş eti çekilmesi artık geri dönülmez bir sürece girmiştir
Diş eti çekilmesinin dünyada yetişkinler arasında en önemli diş kaybı nedenleri arasında ilk sırada yer aldığı ifade edilmektedir.
Diş eti çekilmesinin sebepleri
Tüm dünya genelindeki yetişkin insanların yaşamış oldukları diş kayıplarının en büyük sebebi olarak gösterilen diş eti çekilmesi, ya diş fırçalama tekniğindeki hatalardan ya da kalıtımsal diş eti hastalıklarından husule gelmektedir. Diş hekimleri diş eti çekilmesi nedenleri başında kalıtımsal hastalıkların geldiğini söylemekteler. Ailesinde diş eti çekilmesi rahatsızlığı bulunan bir bireyin yapı olarak bu duruma yatkın olması, o bireyinde kalıtımsal sebeplerden dolayı diş eti çekilmesi ile karşılaşmasına sebep olur.

Diş fırçalama esnasında yapılan yanlış diş fırçalama hareketleri de diş eti çekilmesinin sebepleri arasında yer almakta ve aynı zamanda kalıtımsal olarak yatkınlık bulunan kişilerin diş eti çekilmesi ile erken yaşlarda karşılaşmasına da neden olmaktadır. Dişlerin günde en 2 kez fırçalanması gerektiğini öneren diş hekimleri, bakteri plağa denilen yemek artıklarının dişe yapışmasına ve o bölgede kalıcı bir hal alarak diş çekilmesine neden olduğunun da altını çiziyorlar. Dişleri fırçalarken ise çok bastırmadan, ince ve yumuşak kıllara sahip olan diş fırçalarını kullanmalı ve dişleri yukarıdan aşağıya doğru fırçalamalıdır. Aynı zamanda dil ve damakta fırçalanmalıdır.
Bir önceki Dil yarası nasıl geçer? başlıklı konumuzda dil yaraları nasıl geçer ve dil yarasının tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: diş eti çekilmesi neden olur, on dis arkasi dis eti cekilmesi, diş eti çekilmesi hangi yaslarda baslar en erken, dis eti çekilmesinde dış düşünce, diş etinin kendiliğinden kanaması

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.