Diş hassasiyeti nasıl geçer?

Diş hassasiyeti nasıl geçer?
Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, diş sağlığı için bazı hususlara dikkat edilmesini, diş hassasiyeti problemine yol açmayacak önlemler alınmasını ve doğu zamanda dişlerin fırçalanmasını öneriyor. Dişleri doğru zamanda doğru şekilde fırçalamak, diş hassasiyeti riskini azaltır.
Estetik görünüm için önemli olan dişlerin, her daim bakımına dikkat edip, sağlıklı olmasını ve gülüşümüzü güzelleştirmesini isteriz.

 
Diş hassasiyeti nedenleri
Diş hassasiyetine neden olan etkenlerden en önemlisinin asitli içecekler olduğunu söyleyen Kışlaoğlu, asitli içecekleri tükettikten yarım saat sonra dişleri fırçalamak gerektiğine değindi. Lakin yediğimiz, içtiğimiz yada yanlış zaman ve yöntemler sonucunda fırçaladığımız dişlerimizde ciddi hassasiyet sorunu meydana gelebilir
Ayrıca dişleri sert bir şekilde fırçalama, dişleri gıcırdatmak, kırık dişlerin tedavi edilmemesi, diş taşı kullanmak yada asitli meyvelerin (Greyfurt, portakal, limon vs) tüketilmesi diş hassasiyetine neden olan etkenlerdir.
Eğer ki sıcak-soğuk, tatlı-ekşi gibi yiyecek ve içecekleri tükettiğiniz zaman yada diş fırçalama esnasında bir ağrı hissediyorsanız diş hassasiyeti probleminiz var demektir.
Diş hassasiyeti tedavisi
Diş hassasiyeti nasıl geçer sorusuna Kışlaoğlu şöyle cevap verdi:

 
“Öncelikle ağız hijyenine dikkat edilmelidir. Daha sonrasında evinizde yapabileceğiniz bir kaç pratik yöntemlerle bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Hijyen için, ağzın ve dişlerin her noktası özenle temizlenmelidir. Yumuşak kıllı diş fırçaları kullanılmalı ve diş fırçalarken dişlere çok baskı yapılmamalıdır. Aksi taktirde diş tabakasına zarar verebilirsiniz.
Asitli içeceklerin yerine şekersiz sütlü gıdalar tercih edilebilir. Kola yerine ayran gibi…
Florlu diş bakım ürünlerini tercih etmeniz, ağız ve diş sağlığınızı koruyacaktır.
Sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekleri art arda tüketmeyin.
Asitli gıdalardan yarım saat sonra dişlerinizi fırçalamaya özen gösterin.
Bu gibi durumlar diş hassasiyetine çözüm olmadıysa, diş hekimine başvurmalısınız. Hassasiyete neden olan kök izole edilip, floridli verniklerle kök yüzeyleri iyileştirebilir. Yada dişin eksilen tabakalarının yerine dolgu maddeleriyle yenileme yapabilir.”
Bir önceki Ağızdan nefes almanın zararları başlıklı konumuzda ağızdan nefes alıp vermek, ağızdan nefes almak ve ağızdan solumak nelere yol açar hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: diş hassasiyeti nasıl geçer, diş kamaşmasına ne iyi gelir, diş hassasiyetine ne iyi gelir, hamılelıkte dıs hassasıyetı, diş hassasıyetı nasıl gıderılır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.