Diş röntgeni nasıl çekilir?

Diş röntgeni nasıl çekilir?

Diş röntgeni çekimi nasıl olur?
Diş çürükleri, periodontal hastalıktan dolayı kemiğin zarar görmesi, diş apseleri, sıkışmış dişler, çene kemiğinde ve dişte kırılma ile dişler ve çene kemiğindeki diğer bozukluklarının varlığını ve boyutunu teşhis etmek için kullanılan en etkili tanı metotlarından biri olan diş röntgeni çekme işlemi oldukça basittir. Pek çok hasta diş röntgeninde radyasyondan dolayı zarar göreceğini düşünmekte, ancak diş röntgeni çekimi esnasında radyasyon miktarının çok az olması korkulacak bir durumun olmadığını gösteriyor.

Diş röntgeninde diş hekimi hastanın ağzınızın içine, dişin yanına küçük bir film yerleştirilir ve hasta filmi saran kağıdı aşağı doğru ısırarak yerinde tutmaya çalışır.
Ağız ve diş sağlığına ciddi önem verilmesi gerektiğini defalarca vurgulayan diş hekimleri, özellikle de diş sağlığının bozulması durumunda pek çok rahatsızlıklarında husule gelme riskinin artacağını söylemekteler. Peki diş röntgeni nasıl çekilir? İşte diş uzmanlarından bu işlemin detaylı açıklaması. Bir diş hastalığının ya da dişte husule gelen herhangi bir problemin teşhis edilmesini sağlamak için diş röntgeni çekilmesine gerek duyulabilir
Bu esnada, röntgen aleti sorunlu dişi hedefler ve röntgen çekimi tamamlanır. Bu işlem yalnızca birkaç dakika sürer ve filmin banyosundan sonra, diş doktoru sorunu teşhis edip ne yapmas gerektiğini belirler.
Bir önceki Gırtlak iltihabı belirtileri başlıklı konumuzda gırtlak iltihabı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: diş röntgeni nasıl çekilir, dişte rötgen çekimi nasıl olur

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.