Egzama nedenleri

Egzama nedenleri

Günümüzde her on kişiden birisinin egzama hastalığına yakalandığını söyleyen uzman hekimler, egzamanın sık rastlanan, rahatsız edici ve estetik görünümü de olumsuz etkileyen deri hastalığı olarak tanımlamaktalar. Alerji nedeniyle ortaya çıkmasının yanı sıra sıkıntı ve strese bağlı olarak da gelişme gösterebilir. Egzama hastalığını en tipik belirtisi olan kaşıntı, ellerde, yüzde ve kollarda daha çok kendini hissettirmekte ve çirkin görünümü ile de hastaları büyük bir sıkıntının içine sürüklemektedir. Peki, egzama neden olur? Egzama hastalığının nedenleri nelerdir? İşte egzama sebepleri hakkında merak ettiğiniz bu soruların yanıtları.
Egzama neden olur?
Egzama hastalığı ekseri alerji sebebiyle ortaya çıkmaktadır
Stresten ve sıkıntıdan husule gelen egzamaya stres egzaması denmektedir. Çeşitli tipleri bulunan egzama en çok da astım hastalarında ve saman nezlesi geçiren hastalarda görülmektedir. Çiçek tozlarının neden olduğu saman nezlesi genellikle bahar aylarının başlangıcından görülür ve hasta saman nezlesi olmasının yanı sıra bir de egzamaya yakalanarak her iki sorunla birden baş etmeye çalışır.

Alerji kaynaklı egzama ise daha çok süt ve süt ürünlerinin, yumurtan tüketilmesiyle ortaya çıkar. Bu yiyeceklere karşı alerjisi olan kişiler bu gıdaları tükettikleri zaman egzama ile karşılaşabilir. Egzama nöbetleri ise daha çok stresin arttığı dönemlerde kendini göstermektedir. Bebeklerde ve çocuklarda görülen egzama yaşın ilerlemesiyle çoğu zaman kendiliğinden geçmektedir. İnek sütü de egzama nedenleri arasındadır. Pek çok anne bebeğini inek sütüyle besler ve bu bebeklerde egzama gelişim riski daha yüksektir. Bu nedenle bebekleri ve çocukları egzamadan korumak için anne sütü ile beslenmeleri tavsiye edilir.
Bir önceki Egzama nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda egzama hastalığının tedavisi, egzama nasıl geçer ve egzama tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: egzama nedenleri, egzama, egzama nedir, egzema hastaligi ve belirtileri, egzama neden oluşur

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.