Eyvah! Kaçak kat çıktı!

Eyvah! Kaçak kat çıktı!
İç organ yağlanması; kas altın ve organların çevresinde bulunan yağlanmadır. Uzmanlar öncelikle bu tür yağlama sorununun deri altı ya da iç organ yağlanması olup olmadığınının belirlenmesi gerektiğini belirtiyor.
Uzmanlar bel, göbek ve karın bölgesinde ki yağlanmaların sebebini yaşam tarzına bağlıyor.
Bir çok insanın ve özellikle bayanların en çok şikayetçi olduğu bel, göbek ve karında ki yağlanmaları, yapılan araştırmalara göre basit yöntemler ile sorun olmaktan çıkıyor. Sürekli hazır gıda tüketen, alkol kulanan, yağ ve şeker oranı yiyecekler tüketmek, hareketsizlik, stres, büyük porsiyonlar ve birden bire durmaksızın yemek yemek, aşırı tatlı ve uykusuzluğun bu tür sorunların etkileri olduğunu belirtiyor
Deri altı yağlanması; deri altında ve karın kaslarının önünde bulunan yağlanmadır.
İnsan vücuduna pek çok zararı dokunan abdominal yağlanma, belli bir süre sonra insan vücudunu daha olumsuz yönde etkileyerek daha fazla yağlanamya neden olur. Bu yağlanmalara bağlı olarak vücut yağları benimser ve zararlı kimyasallar üretmeye başlar. Kimyasallara bağlı olarak kan şekeri, tansiyon, kanda yağlanma ve damarlarda iltihap oluşmasına neden olur. Yağlanmalar nedeni ile kalp ve diyabet riski artar. Uzmanlar, fazla yağlardan kurtulma için yaptırılan Liposuction ( yağ aldırma ) işleminin sadece deri altında ki yağları topladığını, organ çevresinde ki yağlara ise bir faydası bulunmadığını söylüyor.

Bel bölgesinde oluşan fazla yağlanmanın hangi tip olduğunu anlayabilmek için; Karnınızı ya da belinizi sıktığınızda elinize gelen yuöuşak ve hareket eden bir doku varsa bu deri altı yağlanmasıdrı. Fakat sert ve gazlı gibiyse bu organ içi yağlanmadır. Uzmanlar bel ölçüsünün 90 santimetreden fazla olan kişileri kan tahlili yaptırmaları gerektiğini ve kolesterol yüksek, HDL düşük, karaciğer enzimlerinin yük olup olmadığına baktırmalarında fayda olduğunu belirtiyor. Oluşan yağlanmalardan kurtulmanın tek yolunun düzenli spor yapmak ve dengeli beslenmek olduğu belirtiliyor. Öğün aralarında kayısı, fındık, ceviz ve badem yenmilmesi tokluk hissi uyandıracaktır. Sürekli acıkıyor ve yemek yedikten sonra hemen acıktığınızın farkına fardıysanız hemen bir hekime başvurarak insülin direncinizi ölçdürmenizde yarar var.
Bir önceki Ramazan bayramı ve sonrasında sağlıklı beslenme başlıklı konumuzda ramazan ve ramazanda sağlıklı beslenme hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.