FERİNE Faydaları

FERİNE Faydaları
Bu kaslar arasında bağ ve yağ dokuları bulunur. Fakat doğum hekimliğinde perine dendiği zaman, dışta vul-vayla anüs arasında, derinlerde de dölyolu (vagina) ile sonbağırsak (rektum) arasındaki bölge anlaşılır.

Bir eşkenar dörtgen biçiminde sınırlı olan perine, birbiri üzerine kiremit gibi sıralanmış 3 kas tabakasından oluşmuştur. Önde leğen kemiklerinin birleşim yeri, arkada kuy-ruksokumu kemiği ve yanlarda bacakların gövdeyle birleştiği yer arasındaki bölgedir.
FERİNE: Karın boşluğunun en alt kısmını kapatan kas, bağ yağ dokusundan oluşmuş bölgedir. Halk arasında “apışarası” adı da verilir
Güçlü bir yapısı olan perine, içinden üç organın geçmesi için aralanarak, sağlamlığım biraz kaybeder. Perine içinden geçen bu organlar, Önde idrar borusu [üretra), ortada dölyolu (vagina), arkada ise sonbağırsaktır (rektum). Bunlardan en önemlisi, doğum sırasında bebeğin geçiş yolunu oluşturan dolyoludur. Doğum sırasında bebeğin geçmesi için esneme yeteneğinde olan perine, genellikle ilk doğumda bebeğin en geniş ve en sert bölümü olan başın geçmesi sırasında yırtılabilir. Bu yırtıklara engel olmak için doğum hekimi tarafından 4-5 cm kadar kesilir ve bebeğin doğumundan sonra dikilerek yeniden eski durumuna getirilir. Bu müdahale tıp dilinde “epizyotomi” adını alır. Eğer epizyotomi yapılmazsa, bebeğin başıyla aşırı derecede gerilen perine istenmeyen yönlerde, örneğin anüse doğru yırtılabilir. Bu yırtık, anüsün kapalı kalmasını ve dışkının sürekli olarak dışarı çıkmasını engelleyen, “anüs dış büzücü kasını” da kapadığı zaman, tedavisi sorun yaratabilir ya da iyi onarıl-mazsa hasta ilerde dışkısını tutamaz.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.