Geçici kalp pili nasıl takılır?

Geçici kalp pili nasıl takılır?
Kalıcı kalp pillerine göre geçici kalp pillerinin jeneratörü daha büyük olmakta ve jeneratör göğüs veya karına derinin altında bir cep oluşturularak biçimde yerleştirilmektedir. Ekseri geçici kalp pili takılması işlemi kalp krizi hastalarına, taşikardisi olan hastalara, açık kalp ameliyatı geçirmiş ve diğer durumlarda uygulanmaktadır.
Geçici kalp pili takılması
Geçici kalp pili hastanın sağlık durumu düzeldiği zaman geri çıkartılmaktadır. Eğer ki hastanın durumu düzelmez ise kalıcı kalp pili takılır.
Mütenevvi sebeplerden ötürü kalbinde ritm bozukluğu olan hastaların, rtim bozukluğuna sebep olan faktörün ortadan kalkma ve düzelme ihtimalinin bulunduğu durumlarda, yeterli kalp hızını sağlamak amacıyla geçici kalp pili takılır
Jeneratör göğüs duvarına yerleştirilecek ise hastaya jeneratörün göğsün sağ tarafına mı sol tarafına takılması sorulur ve ona göre işleme başlanır.

Geçici kalp pili takılması işlemi hastanede hasta yatıyorken gerçekleştirilir ve işle hastanın kendi odasında ya da kateter laboratuvarında yapılır. Geçici kalp pilinin takılma yeri kararlaştırıldıktan sonra bölgesel uyuşturma yapılır, boyun veya kasık bölgesine küçük bir kılıf yerleştirilerek, jeneratörden gelen elektrot bu kılıfın içinden geçirilerek kalbe kadar ulaştırılır. Kalp pili dışarıda uygun bir bölgeye yerleştirilir ve hastanın bu pile hiçbir şekilde dokunmaması, aktivitilerini de sınırlandırması önerilir.

Bir önceki yazımız olan Kalp ağrısında ne yapmak gerekir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: geçici kalp pili nasıl takılır, hamilelikte kalp pili takılması

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.