Gözde uçuk nasıl geçer?

Gözde uçuk nasıl geçer?

Göz kapaklarında baloncuk, kızarıklık, akıntı, ağrı, ışık hassasiyeti, göz yaşarması ve görme azlığı gibi belirtilerle ortaya çıkan göz uçuğu, genellikte tek gözü etkilemekte olan bir durumdur, ancak nadiren de olsa iki gözü birden etkilediği de görülmüştür. Gözde çıkan uçuğun nedenini öğrenmek için göz muayenesi yapmak yeterli olur. Hekimin isteğine göre gözden sürüntü ile örnek alınır, patologlarca boyanır, hücre kültürü, immunolojik testler, PCR, elektron mikroskopi incelemesi istenebilir. Göz uçuğu tedavisi için uzman bir göz doktorunun yolu tutulmalıdır, aksi durumda ihmal edilen, tedavisi önemsenmeyen göz uçuğu ciddi göz hastalarına ve görme kusurlarına neden olur. Peki göz uçuğu nasıl geçer, göz uçuğunun tedavisi nasıl yapılır?
Gözde uçuk tedavisi
Gözde uçuk tedavisi öncesi, sorunun neden kaynaklandığı araştırılır ve sebebe yönelik tedavi uygulanır
Hastalığın nedeni rotaya çıktığı zaman antiviral damla-pomad, kortizonlu damlalar, antiviral hap yöntemlerinden biri ya da birkaçıyla gözde uçuk tedavi edilmeye çalışılır. Gözde uçuk tedavisi kısa süre içinde yapılmalıdır, aksi durumda bazı vakalarda uçuğun korneayı deldiği görülmüştür.

Eğer zamanında gözde çıkan uçuk tedavi edilmezse, sebep olduğu kornea delinmesi için de ek bir tedavi gerekir. Bunun içinde doku yapıştırıcı adı verilen bir işlemler kornea onarılmaya çalışır. Ancak kornea onarımı esnasında kalıcı izler kalır ve bu durumda görme kalitesi düşürür. Görmeyi arttırmak için ise kornea nakline ihtiyaç vardır.
Bir önceki Göz ağrısına ne yapmalı? başlıklı konumuzda göz ağrısı nasıl geçer, göz ağrısına ne yapılmalı ve göz ağrısının tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz uçuğu bitkisel tedavisi, göz ucugu neden olur, gözde uçuk nasil gecer, göz uçuğu tedavisi, göz uçuğu tedavisi hakkındaki tüm sorular

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.