Hamileyken yediğiniz kırmızı et çocuğunuzu kısır yapabilir

Hamileyken yediğiniz kırmızı et çocuğunuzu kısır yapabilir
Erkek çocuğa gebe olan annelerin aşırı tükettiği kırmızı et çocuğun ileride sperm sorunu yaşamasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra yetersiz tüketilen karbonhidratda obezite ve şeker hastalığına yol açmaktadır. Çünkü yediğiniz her besin çocuğunuzun DNA’sında önemli değişimler meydana getiriyor. Uzmanlar bu konuda anneleri uyarıyor!
Gebellik döneminde her annenin tükettiği besinler çocuğun ileride ki yaşamını etkilemektedir.
Gebelik döneminde annenin aşırı derecede yediği kırmızı et çocukta kısırlığa yol açabiliyor
Kısırlıktan tutun kalp, şeker, yüksek tansiyon, zeka geriliği, Alzheimer, otizm ve davranış bozukluğu’na kadar sağlık sorunları gözlenmektedir.
Bahçeci Sağlık Grubu doktorlarından Aile Hekimi Dr. Murat Berksoy, “Çevresel kimyasal kirleticilerden PCB poliklorine bifeniller, dioksinler, kurşun, civa, bisfenol A ve perstisitler gibi endokrin bozucular çocuklarda işitme ve konuşma bozukluklarına, eğitimde başarısızlığın yanında gebelik sırasında benzer durumlara maruz kalındığında ise ileriki yıllarda bebeğin üreme sorunlarıyla karşılaşma olasılığını artırmaktadır. Anne hamile iken çok kırmızı et tüketirse, bebek erkek ise, bu gelecekte sperm sayısını olumsuz yönde etkileyebilir. Hamileyken yetersiz düzeyde karbonhidrat tüketmek ise bebeğin genlerinde bazı unsurların değişmesine yol açıyor. Bu bebekler, yaşamlarının ileriki aşamalarında daha çok kilo alıyor. Yani anne adayı yetersiz karbonhidratlı bir beslenmeye geçerse, çocuğunun kilo alma riskini artırıyor. Anne karnındayken çocuk yetersiz beslenirse, çocuk ileride şişmanlık, şeker hastalığı gibi risklerle karşılaşabiliyor. Bu nedenle özellikle hamile kadınların beslenme ve yaşam tarzları konusunda daha bilinçli davranması gerekir” dedi.
Bebeğin Genleri Anneden Nasıl Etkilenir?

Anne karnındaki bebek uzmanlara göre, geleceği dünyaya kendini hazırlıyor ve DNA’sında buna göre değişiyor. Karbonhidratdan yoksun kalan bebeklerin vücudu depolamaya yönelir. Dr. Murat Berksoy bu konuyu şöyle anlatıyor: ”
Dr. Murat Berksoy, karbonhidratı yetersiz bir ortamda gelişen bebeğin yeterli besin olmadığı varsayımıyla vücudunu depolamaya programladığını belirterek, şunları söyledi: “Daha önce hayvanlarda yapılan çalışmalarda da beslenmenin gen işlevlerinde değişiklik yaratabildiği belirlenmişti. Buna, Epigenetik değişim deniyor. Bu alana eğilen uzmanlar ise çevre ile genlerin nasıl bir etkileşim içinde olduğunu anlamaya çalışıyor. Annenin aldığı besinler ve diğer etkenler bebeğin hayatında Alzheimer, kalp, şeker, infertilite gibi hastalılıklara sebep olabiliyor. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin D vitamini, iyot, Omega 3, B12 vitamini, folik asit, A vitamini ve demir eksikliklerinin giderilmesi büyük önem taşıyor.”
Gebelik döneminde bebeğin sağlığı açısından annenin beslenmesi çok önemlidir. Bebeğin ileriki yaşamlarında sağlık sorunları olmaması için bu husus çok dikkate alınmalı ve anne gerektği gibi beslenmelidir. Bu konuda anneler beslenme uzmanlarından yardım alabilirler.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.