Hidrosefali nasıl tedavi edilir?

Hidrosefali nasıl tedavi edilir?
Cerrahi operasyonla sıvı akışının engellenmesini ve/veya hatalı araknoid çıkıntılarını baypas ile geçmek ve fazla sıvıyı yeniden emilebileceği diğer vücut boşluklarına çekmek amacı ile bir ventriküler sondanın serebral ventriküllere yerleştirilmesi gibi tedavi işlemleri uygulanmaktadır.

Erken dönemde fark edilen hidrosefalinin tedavisinde çeşitli yöntemler kullanılarak hastalığa neden olan faktörler ortadan kaldırılır ve hastanın çok fazla bu durumdan etkilenmemesi ile sorun çözülmüş olur.
Hidrosefali tedavisi
Gözlerin aşağı doğru bakması, uyuklama, kusma, kafatasında geniş boşluklar, felç, sinirlilik hali, kişilikte ve düşünme yeteneğinde değişimler olması, sesin tiz çıkması, baş ağrıları, kas spazmı, hareketlerin yavaşlaması ve sınırlanması gibi belirtileri bulunan hidrosefali tedavisi, cerrahi yöntemlerle yapılmaktadır.
Beyinde su toplaması olarak da bilinen hidrosefali, beyin içindeki su miktarından artış husule gelmesi, kafanın normal büyüklüğün dışında olması, kasılmalara ve zihinsel engelli olma riskine sebep olan bir hastalık türüdür. Beyin ventriküllerinde ve boşluklarında anormal bir şekilde beyin omurilik sıvısının birikmesi durumu olan hidrosefali hastalığının tedavisi özellikle erken dönemlerde başarılı sonuçlar vermektedir.

Bir önceki yazımız olan Jigantizm nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: hıdrosefalı hastalığına iyi gelen sifalı bıtkıler, hidrosefali tedavisi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.