Histerektomi neden yapılır?

Histerektomi neden yapılır?
Myomlardan sonra histerektomi işleminin en sık kullanıldığ diğer sorunda döl yatağında yer alan poliplerdir.
Rahmin tümden çıkarılması işlemine denilen histerektemi, günümüzde kadınların sezeryan doğumdan sonra en sık karşılaştıkları operasyonlardan birisi olduğu için, pek çok kadın histerektomi ameliyatının neden yapıldığını merak etmektedir. Genelde histerektomi işlemine rahimde myom bulunmasından dolayı gerek duyulmaktadır. Karından yapılan bir kesi ile rahmin tamamının çıkartılması işlemi histerektomi, kişinin yaşıa ve yakalandığı hastalığa göre uygulanmaktadır.
Rahim neden alınır?
Günümüzde kadınların oek çoğu myom sorunu ile karşılaştığı için, en sık karşılaşılan tümörlerden olan myomlar büyüdükçe daha fazla şikayete sebep olacağı için, bu durumu önlemek adına hastanın sağlığı açısından hiseteroktemi amelyatı uygulanmaktadır
Genellikle polipler vajinal yoldan yapılan operatif histeroskopi işlemi ile alınır, ancak myom ve kanserleşme belirtisi gösteren polipler için histerektomi ile rahim tümden alınmaktadır.

Düzensiz ve uzun süren aşırı adet kanamaları, endometriosis, rahmin dışarı sarkması, doğum komplikasyonları, rahim, rahim ağzı, yumurtalık kanserleri gibi pek çok sorunda histerektomi uygulanır. Histerektomi, yaklaşık 6-8 cm uzunluğunda bir kesi ile batın katları yöntemine uygun olarak açılıp, rahmi asan ve tutan bağların tutulup, kesilip bağlanmasından sonra rahmin tamamen dışarı çıkarılması ile yapılır.
Bir önceki Atelektazi belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda atelektazi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: histerektomi neden yapılır, histerektominin nedenleri, histerektemi ameliyatı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.