Horlama tedavi edilebilir mi?

Horlama tedavi edilebilir mi?
Uzmanların horlamanın tedavisin hakkında söylemiş olduklarını horlama tedavi edilir mi sorusunun yanıtını arayanlar için sayfamızda paylaşıyoruz. Her geçen gün artan bir sorun olan ve pek çok kişinin yakındığı horlama tedavi edilebilir mi sorusunu akıllara getiriyor. En sağlıklı yatış pozisyonun sağ yan tarafa doğru dönük bir şekilde uyumak olduğunu söyleyen uzmanlar horlamanın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun da altını çizmekteler.
Horlama tedavi edilir mi?
Horlama problemi çeken hastalar genellikle sırt üstü yattıkları zaman daha fazla horladıkları için, bu kişilerin sırt üstü yatmamaları önerilmektedir.
Yapılan araştırmalar neticesinde erişkin insanların %45’lik bir kısmının horlama sorunu olduğu ve bilhassa da şişman erkeklerin daha fazla horladığı ortaya çıktı

Horlamanın pek çok tipi tedavi edilebilirdir. Horlamanın tedavisi esnasında hastalara spor yapmaları önerilir. ayrıca uykuya yatmadan en az 4 saat önce alkol alınmaması, 3 saat önce yemek yenmemesi, aşırı yorgunluktan kaçınılması da önerilir. Eski ama etkili bir yöntem olan pijamanın sırtına tenis topu dikmek de horlamanın doğal yöntemlerle tedavisini sağlar. Yastığınızı yüksek tutmanızda dikkat etmeni gerekenler arasındadır.

Bazı hastalarda bulunan geniz eti, burun bozuklukları, hava yolu darlığı gibi çeşitli problemler horlamaya yol açar. Horlamanın sebebi her ne ise sebebe yönelik bir tedavi geliştirilir ve uygulanır. Horlama tedavisi için hekim önce hastanın neden horladığını detaylı bir şekilde araştırır ve ona göre tedaviye başlar. Çoğu horlama sorunu tedavi edilir.

Bir önceki yazımız olan Hipertansiyonun neden olduğu hastalıklar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.