->
Sıklıkla deri ve solunum sitemindeki mast adı verilen savunma sistemi hücrelerinin yüzeylerine yapışarak bekleyen bu maddeler, ilacın bir gün tekrar alınması durumunda antikorlar ilaca reaksiyon gösterecektir. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki ilaç ilk kez alındıktan sonra bedenin savunma hücreleri ilaca karşı savunma maddeleri oluşturmaya başlamakta ve kişi o ilacı almaya devam ettiği ya etmediği sürece bu maddeler artmaktadır.
Kullanılan ilacın formuna göre ilaç alerjisinin belirtileri farklılık göstermektedir. İlk antibiyotik ilaç olarak yaygın bir kullanıma sahip olan penisilin, günümüzde en sık husule gelen ilaç alerjisine örnektir.
Bir kişinin içmiş olduğu herhangi amaçlı bir ilaca karşı vücudunun göstermiş olduğu aşırı duyarlılık reaksiyonu olarak tanımlanan ilaç alerjisi, neden olur, belirtileri nelerdir, bilgilenmek için doğru adrestesiniz
Örneğin deriye sürülen bir ilaç ya da göze damlatılan bir ilacın bünyede yarattığı etki kesinlikle aynı olmamaktadır. Aynı şekilde lokal kullanılan ilaçlarında etkisi farklıdır.
İlaç alerjisi çoğu zaman ilacın yan etkisi ile karıştırılmaktadır. Oysa ki bu iki kavram birbirinden tamamen ayrıdır. Aşırı dozda kullanılan bir ilaç karın ağrısı, kusma, ishal ya da baş ağrısı, uykuya eğilim, iştah artışı gibi durumları herkeste husule getirir. Oysa ki alerjik reaksiyonların herkeste aynı etkiyi gösterme eğilimi oldukça nadirdir. Çünkü ilaç alerjisi herkeste farklı belirtiler husule getirir.
Alerji belirtileri
Bir önceki Karaciğerde yağlanma nedenleri başlıklı konumuzda karaciğer yağlanması, karaciğer yağlanması nedeni ve karaciğer yağlanması nedenleri nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ilaç alerjisi belirtileri nelerdir, ilaç alerjisi nasıl anlaşılır, ilaç alerjisine ne iyi gelir kac gunde gecer, antibiyotik alerjisi kaç zamanda belli olur, solunum alerjisi belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.