Kalbin görevleri nelerdir?

Kalbin görevleri nelerdir?
Bunlardan bir tanesi de, metabolizma faaliyeti sonrasında meydana gelen artık ürünlerin bedenimizden uzaklaştırılmasıdır. Bu sayede yaşam sıvımız vücudumuzda dolaşarak, sıhhatli bir bedene sahip olmamızı sağlar. Kalbin vücudumuz için n önemli görevi kanı diğer organ ve dokulara pompalamaktır.
Kalbin görevleri
Kalbin mütenevvi görevleri bulunmaktadır.
Kendiliğinden kasılma özelliğine sahip olan kalp, çizgili bir kastan oluşmuş kanı güçlü bir şekilde pompalama yeteneği bulunan yaşam için gerekli organlarımızdan biridir
Kalbin bu görevlerinin yanı sıra, vücut ısısını düzenleme, vücuttaki asit baz dengesini koruma ve gerekli olan bölgelere hormon ve enzimleri taşıma gibi görevleri de bulunur.

İnsan bedeninde dakikada 60-80 vuruş yapan kalp, bir günde 9000 litre kanı vücudun çeşitli bölgelerine pompalamakta ve günde yaklaşık 100 bin, yılda 40 milyon, bir insan hayatı boyunca da yaklaşık olarak 2,5 milyar kez, duraksama göstermeden yaklaşık olarak 8 ton kan pompalama görevi görür. Sağlıklı bir insan bedeninde ise, 250-300 gram ağırlığa sahiptir.
Kalbin sol tarafında temiz, sağ tarafında ise kirli kan bulunmakta, besin ve oksijen bakımından fakir olana kirli, zengin olana ise temiz kan denmektedir. Kalp, endokard, miyokard ve perikard olmak üzere üç farklı yapıdan oluşmaktadır.
Bir önceki Damar sertliği belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda damar sertliği belirtileri ve damar sertliğinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalbin grevleri, kalbin görevi nedir kısaca, kalbin görevi, kalbin görevleri kısaca, kalbin görevi kısaca

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.