Kalp masajı nasıl yapılır?

Kalp masajı nasıl yapılır?
Yerde sırt üstü yatan hastanın göğsü açılmalı ve sol el kalbin üzerinde, sağ el ise çapraz şekilde sol elin üzerine konulmalıdır.
Mütenevvi sebeplerden ötürü kalbi durmuş olan kişilere yapılan kalp masajı müdahalesi hayat kurtarıcı olabildiği için, günümüzde her an hepimizin kalp masajı yardımına ihtiyaç olan biri ile karşılaşma ihtimalimiz bulunduğunu için, kalp masajı nasıl yapılmalı bilmek gerekir. Bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler için işte kalp masajı uygulama tekniği. Trafik kazası, boğulmalar, gaz zehirlenmeleri ya da bunlar gibi müşabih sorunlar kalbin durmasına sebep olabilir ve hastanın yeniden hayata döndürülmesi için kalp masajı yapılması gereken en önemli ilk yardım işlemidir.
Kalp masajı nasıl yapılmalı?
Kalbin yeniden çalışması için uygulanan basit ve oldukça da etkili bir yöntem olan kalp masajı için hasta düz bir yerde sırt üstü olarak yatırılır
Eller doğru pozisyonda hastanın kalbinin üzerine konulduktan sonra kaburga kemiklerini sıkıştırmayacak şekilde birden kuvvetlice kalbe basınç uygulanır ve bırakılır. Her 5-10 saniyede bir basınç uygulanmalı ve bırakılmalıdır.

Kalp masajı açık ve kapalı olma üzere iki çeşitte uygulanır. Az önce bahsettiğimiz herkesin kolaylıkla yapabileceği kapalı kalp masaj uygulamasıdır. Açık kalp masaj uygulaması uzman hekimlerce kalbin bisturi ile açılması, elin içeri sokulması ve kalbin avuç içine alınarak yavaşça sıkılıp bırakılması ile yapılır.
Bir önceki Taşikardi neden olur? başlıklı konumuzda kalp çarpıntısı nedenleri ve kalp çarpıntısının nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: boğulmalarda kalp masajı nasıl yapılır?, kalbe uygulanacak basınçlar

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.