Kalp pili nasıl takılır?

Kalp pili nasıl takılır?

Kalbin genel ritminin altında kalarak çalışması durumunda yada kalp yetmezliği sorunlarının görülmesinde kalp atışlarını kontrol edip düzene sokacak, kalıcı ve geçici olarak iki çeşit kalp pilleri bulunur. Kalp pili takılırken hastanın durumu sürekli kontrol edilir. Hastanın yada yakınlarının rızası ile takılan kalp pilleri kalbin normal çalışmasını sağlayarak hastanın günlük hayatını eskisine göre kolaylaştırır. Lokal anestezi altında yapılan küçük bir operasyondur ve yaklaşık 1 saat sürer.

 

Elektronik bir cihaz olan kalp pilleri kalbe yakın bir bölgeye yerleştirilir

Kardiyolog hekim, pili yerleştirmeden önce lokal anestezi ile köprücük kemiğini uyuşturur ve o bölgeyi açar. Hekim kalbe giden atardamarı bularak kalbe ulaşır. Böylece kalp içine yerleştirilecek olan iletkenler takılır. Bu aşamada hastalar biraz rahatsızlık hissedebilirler ancak bu durum uzun sürmeyecektir. Kalp pili için doğru pozisyon bulunduğunda atış üreteci( pulse jeneratörü) kutusu da pil ile birlikte yerleştirilir. Bu kutu deri altında veya kas ile göğüs duvarı arasında konabilir.
Bir önceki Bypass ameliyatı nasıl yapılır? başlıklı konumuzda bypass ameliyatı, bypass ameliyatı sonrası ve bypass nasıl yapılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalbe pil takım ameliyatı, deri altına takılan kalp pili yararları ve zararları u, kalp pili ameliyatı ne kadar sürer, kalbe pil takma ameliyatı kaç saat sürer, TASIKARDI KALBE NASIL ZARAR VERIR

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.