Keratokonus nedir?

Keratokonus nedir?

Görme işlevinin bozulmasına neden olan göz hastalığı keratokonus, özellikle erken yaşta kendini gösteriyor.
 

 

Keratokonus Nedir?

 
Keratokonus hastalığı korneanın öne doğru sivrilmesi sonucu ortaya çıkan bir göz sorunudur. Keratokonus toz ve alerjinin yoğun olduğu sıcak ülkelerde çok yaygın. Genetik ve çevresel nedenlerden ortaya çıkan keratokonus, erken teşhis edilmediği zaman ciddi sorunlara yol açıyor. Görme işlevini sağlayan korneanın sivrilmesi sonucu ortaya çıkan bu hastalık erken teşhis edilmediği zaman kornea naklini gerektirebilir
Genç kişilerin daha sık başına gelen bu sorun özellikle 15-30 yaş arasını tehdit ediyor. Altunizade Hastanesi Op. Dr. Methiye Önder, “Hastalığın oluşmasında hem genetik hem de çevresel faktörler rol oynuyor. En önemli çevresel faktör ise gözü kaşıyıp ovuşturmak yoluyla korneaya zarar vermek” dedi.
Keratokonus çoğu zaman miyop ve astigmatla karıştırılmaktadır. Keratokonus hastalığı belirtileri arasında olan kaşıntı isteği sonucu kişinin gözlerini kaşıması korneanın zedelenmesine neden olur. Bu durumda dokunun incelmesine ve erimesine yol açar. Miyop ve astigmat hastalığı ile karıştırılması da tedavinin gecikmesine neden olduğu için hastalık ileri safhalara kadar ilerler.
Bir önceki Hipermetrop nedir, belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda hipermetrop hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz bebeginde sivrilme nedir, göz sivrilmesi ne demek, gözün sivrilmesi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.