Kolera hastalığının tedavisi

Kolera hastalığının tedavisi
İçme suyuna karışan kanalizasyon suyu, içme suyunun dışkı ile kirlenmesinden dolayı vibrio cholerae isimli bakterinin ince bağırsağa yerleşmesine sebebiyet verir.
Aşırı isal ve kusma ile kendini belli eden, vücudun aşırı su kaybına uğramasına sebep olan ve bu sebeple dil kuruması, gözlerde çukurlaşma, ses kısıklığı, kulak çınlaması ve işitme bozukluğu, kaslara kramp girmesi gibi sorunlara sebebiyet veren kolera hastalığı günümüzde eskiye nazaran çok fazla rastlanan bir hastalık değildir. Çünkü kolera hastalığına yakalanmanın en birincil nedeni, içme sularının kirlenmesidir. İşte bu bakteri kolera hastalığını oluşturur. Kolera hastalığı günümüzde yalnızca henüz tam bir gelişme göstermemiş, temiz içme suyu bulunmayan ülkelerde husule gelen bir sorundur

Kolera tedavisi
Kolera hastalığından korunmak için şuan kullanılan aşılarında tam bir koruma göstermedi söylenmektedir. Koleraya karşı bağışıklığı geliştirmede çok iyi olmayan bu aşılar bazı ülkelerde hastalara uygulanmamaktadır. Koleraya karşı kesin bir koruma gösterecek olan aşı için araştırmalar devam etmektedir.

Temiz içme suyu bulunmayan ve kanalizasyon sistemlerinin tam olarak gelişmediği ülkelerde görülen kolera hastalığının ölüm riski oldukça yüksektir. Ölüm riski bu denli büyük olan kolera hastalığının tedavisi aslında çok zor değildir. Ağızdan sıvı tedavisi (Oral rehidrasyon tedavisi) kolera hastalarını kısa süre içinde eski sağlıklarına kavuşturmaktadır. Hastalıkta aşırı kusma ve ishalden dolayı su ve elektrolit kaybı olduğundan bu kaybı gidermek hastalığın tedavisini sağlar. Normal beslenemeyen hastaya enerji sağlayabilmek amacıyla, hastaya vücudun normal sıvı-elektrolit dengesine eşdeğer (izotonik) bir tür tuz ve glikoz karışımı içirilir ve eğer ki hasta bu karışımı içemeyecek durumda ise o zamanda damardan bu karışım verilir.
Durumu ağır olmayan hastalara ağızdan sıvı tedavisi uygulanırken, durumu oldukça ciddi olanlara ise antibakteriyel ilaç tedavisi uygulanmaktadır. İlaç tedavisinin erken dönemde uygulanmasının son derece büyük bir önemi vardır. İlaç tedavisi ile 48 saat içinde bakteri basilleri yok edilir ve dışkı hacmi azalarak ishal durur. Antibakteriyel ilaç tedavisinde kullanılacak ilaç hekim tarafından hastanın durumuna göre belirlenir.
Bir önceki Dış kulak iltihabı neden olur? başlıklı konumuzda dış kulak iltihabı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kolera hastalığının tedavisi, kolera hastalığı tedavisi, kolera hastalığının tedavi yolları, kolera hastalığının tedavileri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.