Kuduz hastalığı tedavisi

Kuduz hastalığı tedavisi
Hayvanların salyalarında bulunan virüs daha fazla vücudunuza yayılmadan önlem almanız, hayatınız için önemli bir husustur.
Hayvan ısırmaları sonucu meydana gelen kuduz hastalığının tedavisi geciktikçe ölüm riski de artar. Kuduz hastalığı belirtileri geç ortaya çıktığı için herhangi bir hayvanın ısırığına maruz kalan kişilerin bir an önce uzman bir doktora başvurmaları gerekir.
 

 

Bazı hayvan ısırmalarında kuduz belirtisini gösteren enfeksiyöz ajan denilen bir virüste vücuda bulaşabilir. Bu virüs kuduz hastalığını taklit eder
Bu nedenle hastanın kuduz olup olmadığı gerekli tetkikler sonucunda anlaşılır ve tedavi buna göre uygulanır.
Hastalığın tedavisinde insanı ısıran hayvanın davranışları ve görünüşü de önemlidir. Hayvanın daha önce aşı olup olmadığı da hastanın kuduz olma ihtimalini şekillendirir.
Kuduz tedavisi için öncelikle ısırığın bulunduğu bölge sabunlu su ile iyice yıkanmalıdır. Hayvanının ısırığı çok derin ise hastane ortamında yaranın temizlenmesi gerekir. Virüsün sinirlere yapışmasını önlemek için yaranın en derin noktalarının iyice temizlenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Hayvan ısırığının 0. 3. 7. ve 14. günlerinde kuduz aşısı yapılmalıdır. Kuduz aşısı kol kasının içine yapılmaktadır. Eğer ısıran hayvanda kuduz yoksa aşıya son verilir.
Bir önceki Kuduz hastalığı nedir? başlıklı konumuzda kuduz hastalığı ve kuduz hastalığı belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.