Kulak çınlaması maskeleme işlemi nasıl yapılır?

Kulak çınlaması maskeleme işlemi nasıl yapılır?

Kulak çınlaması maskeleme işlemi
Kulak çınlamasının tedavisi için öncelikle kulakta çınlamaya ol açan faktörün ne olduğu anlaşılmaya çalışır ve ardından nedene yönelik tedavi işlemleri başlatılır.
Kulak çınlaması ikiye ayrılmaktadır, bunlardan ilki kişinin kendisinin duyduğu olurken, bir diğeri de başkası tarafından da duyulan kulak çınlamalarıdır. Peki, maskeleme işlemi nasıl yapılır, neden yapılır gelin hep beraber uzmanlarımızın açıklamalarına bir göz atalım. Nedene göre yapılan kulak çınlamasının tedavisi öncesinde uygulanan tetkikler eğer kulak çınlamasının sebebinin öğrenmekte yeterli olmamışsa, kulak çınlamasının sebebi bulunamamışsa bu durumda hastanın çınlamayı unutması için maskeleme işlemi uygulanmaktadır.

Kulak çınlamasının tedavisinde maskeleme işlemi uygulamasının amacı, kulak çınlamasını hastanın duymamasını sağlamaktır. Kulaktaki bir tümöre, orta kulak problemlerine, demir eksikliğine, kan hastalıklarına, böbrek hastalıklarına ve daha pek çok sistemik hastalıklara bağlı olarak gelişen kulak çınlamasının tedavisinde kimi zaman maskeleme işlemine gerek duyulmaktadır
Maskeleme işleminde sorunu yaşayan hastanın çınlama olarak duyduğu sese yakın bir seste kulağa ses verilir ve bu sayede kulak çınlaması unutulmuş olur. Yalnızca insanların kendisinin duymuş olduğu kulak çınlamasında maskeleme işlemi uygulanmaktadır. Özel bir cihaz kullanılarak yapılan maskeleme işlemi nedeni bilinmeyen kulak çınlamasının tedavisinde büyük başarı sağlıyor.
Bir önceki Karaciğer yağlanması nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda karaciğerde yağlanma tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: KULAK CINLAMASI NA MASKELEME, kulak cinlamasi nasil yatilir, maskeleme kulak çınlaması tedavisi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.