Kulak çınlaması tedavisi

Kulak çınlaması tedavisi
Kulak çınlaması tedavisine başlamadan önce çınlamanın hangi çeşitte husule geldiği ve ne tür sebeplerin bu soruna yol açtığı öğrenilmelidir.

Organik sebeplere yani bağlı olarak husule gelen kulak çınlaması orta kulaktaki bir takım damar genişlemeleri ve burdan geçen kan akımının hızıyla alakalı durumlarda kulak çınlaması ameliyat ile tedavi edilir. Ayrıca sürekli kulak çınlaması sadece hasta tarafından duyuluyorsa da herhangi bir rahatsızlık kulağı etkiliyor olabileceğinden hastalar uzman bir hekime yine de görünmelidir. Kişinin kendi duymuş olduğu çınlama fazla sorun yaratmazken, başkalarının duyduğu kulak çınlaması organik sebeplerden, kulak tümöründen veya damar genişlemesinden husule geldiği için ciddi bir problem olmaktadır.
Kişinin sadece kendi duyduğu çınlama ve başkalarının duyduğu çınlama olarak iki çeşitte husule gelen kulak çınlaması, mütenevvi sebeplerden ötürü görülen bir sorun olarak tedavisi muhakkak yapılmalıdır

Kulak çınlaması tedavisi için uzman hekimler damar genişletici ilaçlar ve kan yapıcı ilaçlar kullanmayı önerdiği gibi, kulağa lazer uygulayarak kulaktaki kan ve oksijen akışının düzeni sağlayabilir. Kulak çınlaması sorunu yaşamamak için gürültülü ortamlardan uzak durmalı, sigara kullanmamalı, kafein içeren ürünlerden uzak durmalı hatta televizyon bile izlenmemelidir.
Bir önceki Akciğer iltihabı belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda akciğer iltihabı ve akciğer iltihaplanması hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: orta kulaktaki damar genislemesinin belirtileri, kulak damar genislemesinde cinlama nasil olur, kulakta damar genislemesiyle ilgili yorumlar

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.