Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri

Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri

 
Orta ve iç kulakta meydana gelen sorun ise, anormal kemik yapısıdır.
Dış, orta ve iç olmak üzere üç gruba ayrılan kulak yapısının orta ve iç bölgesinde meydana gelen hasarlar sonucu ortaya çıkan, tehlikeli sorunlara yol açan ve sinsice ilerleyen bir hastalıktır. Hepimizin bildiği gibi kulak, işitme organıdır ve bu işitmenin sağlanabilmesi de iç kulağın görevidir. İşitme kaybının en sık görüldüğü nedenlerden birisi olan kulak kireçlenmesi genetikte olabilir. Orta kulak ses titreşimlerini iç kulağa, iç kulakta seslerin kulağa iletimini sağlar; ancak orta ve iç kulakta meydana gelen sorunlar işitmeyi engeller
Nedeni tam olarak bilinmese de, kızamık virüsü ile de bir bağlantısı olduğu düşünülmektedir.
 

Kemik kireçlenmesi belirtileri nelerdir?


Tek ya da çift kulakta işitme kaybı bu hastalığın en sık görülen belirtisidir. Önceleri hafif sesler işitilmez, daha sonraları ise büyük gürültülerde işitilmemeye başlanır. Gürültü bir ortama giren hasta, hiçbir konuşmayı duymaz.
Kemik kireçlenmesinin belirtilerinden birisi de, kulak çınlamasıdır.
Bu hastalık daha çok çocukluk döneminde oluşur. Ancak, hastalığın belirtileri ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde ortaya çıkar. Ortalama 15-35 yaş arası belirtiler kendini göstermeye başlar. Kadınlarda sıkça ortaya çıkan kulak kireçlenmesi gebelik döneminde daha da artar.
Bir önceki Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) ameliyatı başlıklı konumuzda Kulak kireçlenmesi ve kulak kireçlenmesi ameliyatı nasıl yapılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kulak kireçlenmesi nasil anlasilir, otoskleroz belirtileri, otoskleroz hastalığı kaç yaşında baslar, otoskleroz yaş, ses titreşimini gösteren çocuk

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.