Mantar hastalıkları nelerdir?

Mantar hastalıkları nelerdir?
Pek çok farklı çeşidi bulunan mantar hastalıkları nelerdir, hangi belirtilerle ortaya çıkar, vücudun hangi bölgeleri mantar hastalıklarına yakalanır, işte yanıtlar. Kiminde mantar hastalığı el ve ayak tırnaklarında görülürken, kimin yüzünde, kimin saçında kiminin de kasıklarında ortaya çıkar.
İnsanlar arasında hem biyolojik hem fiziksel hem de çevresel farklılıklar bulunduğu için herkeste farklı hastalıklar bulunmakta ve bunun yanı sıra ortaya çıkan hastalıkların belirtileri ve tedavi yöntemleri de değişkenlik gösterebilmektedir.
Mantar hastalığı türleri
Mantar hastalıklarının çeşitleri
Tinea pedir: Ayak mantar enfeksiyonu olan bu mantar hastalığında parmak aralarında çatlaklar, kızarıklıklar, kaşıntı, akıntı, ayağın dış yan ve topuk bölgelerinde beyaz çizgilenmeler, içi sıvı dolu kabarcıklar gibi belirtiler bulunmaktadır. Mantar hastalıkları da bu değişkenlik yaratan durumlardan bir tanesi olmakta ve kişiden kişiye göre değişen farklı çeşitleri bulunmaktadır

Tinea manum: avuç içlerinde görülen bir mantar hastalığı çeşidi olan tinea manur genellikle bir elde meydana gelir. Beyaz pullanmalarla karakterize bir hastalıktır.
Tinea cruris: Kasıklarda görülen bir mantar hastalığıdır ve genellikle kasıkların her iki kısmında da hafif kabarıklıklar olması, koyu kırmızı ve kahverengi renkte kabuklanma meydana gelmesi ile kendini belli eder. Aynı zamanda kaşıntılı mantar hastalıkları grubundadır.

Tinea corporis: Bu mantar hastalığı ise gövde, kol ve bacaklarda ortaya çıkmaktadır. Yüzeysel bir biçimde husule gelmekte olup, bir ya da birden fazla küçükten-büyüğe ortadan iyileşme gösteren, kenarları hafif kabarık biçimde ve dışa doğru kırmızımsı ya da kahverengimsi pullanmalar şeklindedir.
Tinea facialis: Yüzde yanma tarzı, kızarıklık ve pullanma şeklinde görülen mantar hastalığıdır.
Tinea capitis: Saç derisinde görülen mantar hastalığıdır.
Tinea barbave: Sakal ve bıyık bölgesinde husule gelen mantar hastalığıdır.
Tinea unguium: El ve ayak tırnaklarında görülen mantar hastalığı çeşididir.
Bir önceki Egzama nedenleri başlıklı konumuzda egzama neden olur ve egzama sebepleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kaç çeşıt mantarhastalığı vardir, mantar hastaliklari çeşitleri, yüzde mantar

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.