Meniere sendromu tedavisi

Meniere sendromu tedavisi
Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen meniere hastalığı çeşitli metotlarla tedavi edilmektedir.
Kulakta basınç, işitme kaybı, denge ve baş dönmesi, kulakta çınlama gibi mütenevvi belirtilerle ortaya çıkan meniere sendromu, günümüzde henüz neden kaynaklandığı bilinmeyen bir rahatsızlık olmakta ve Prosper Meniere isimli bir Fransız tarafından bulunmuş bir kulak hastalığıdır. Hastalık ilk dönemlerinden sadece bir kulakta oluşmakta olup, zamanla diğer kulağa da yayılarak hastalara zor ve sıkıntılı bir dönem yaşatıyor.

Meniere hastalığında şikayetler kulağın iç kısmında yer alan ve labirent olarak tanımlanan bölgede sıvı artışı ile başlar. Bu sıvı artışı kulak zarına basınç uygular
Basınç altında kalan kulak zarı yırtılır ve denge kaybına yol açar. Denge kaybının husule gelmesi ise baş dönmesine, bulantıya ve akabinde kusmaya, işitme de güçlük çekmeye, sesleri net ve düzgün algılamamaya ve kulak çınlamasına sebep olur.

Meniere hastalığının tedavisi için ilk olarak şitme kaybının ölçülmesi testi yapılır ve bu testle ne kadar frekansın işitildiği ortaya çıkartılır. Eğer bu testten istenilen sonuç elde edilmez ise elektronistagmografi diye isimlendirilen bir başka işleme geçilir. Elektronistagmografi işleminde sorunlu kulağa bir sıcak, bir soğuk su verilir ve hastanın göz hareketleri incelenir. Bu işlem denge kaybının olup olmadığını anlamak için yapılır.
Meniere sendromu tedavisinde hekimler ilk olarak hastanın vücut sıvısını azaltma işlemine başlarlar. İdrar söktürücü ilaçlar ile vücuttaki sıvı azaltılır. Böylece hastanın bulantı ve kusma sorunları ortadan kaldırılır. Bu hastalık ilerleyici olduğu gibi kendi kendine zaman içerisinde de geçebilir. Eğer hastaya verilen ilaçlar meniere sendromunu tedavi etmez ise son işlem olarak ameliyat uygulanır. Cerrahi işlemde rta kulaktaki sıvı boşaltılır, gerekli durumlarda denge sinirleri kesilir hatta ilerlemiş olan durumlarda orta kulak tamamen yok edilir ve denge işi tek kulağa verilir.
Bir önceki Melatonin hormonu faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda beyindeki melatonin hormonu ve melatonin hormonu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kulak Elektronistagmografi, meniere sendromu tedavisi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.