->
Uzman hekim mide kanseri teşhisi koyduğu anda mide kanserinin tedavisi için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu sebeple mide kanseri belirtileri ortaya çıkar çıkmaz ya da ailesinde mide kanserine yakalanmış kişilerin bulunduğu kimseler mutlaka uzman bir hekime giderek muayene olmalıdır.
Mide kanserinin tedavisi
Ailesinde mide kanserine yakalanmış olan kişiler varsa eğer, uzmanlar bu kişilerin 2-3 yılda bir endoskopi yaptırmasını önermektedir. Aksi durumda mide kanseri tedavi edilmez ise hasta hayatını kaybedebilir.
Midede yaşanan ağrılar, midenin ağırlaşması hissi, yemek sonrası şişkinlik gibi rahatsızlıklar, mide kanaması, iştahsızlık, kilo kaybı, kansızlık, bulantı, kusma ve sürekli yorgunluk hali gibi belirtileri bulunan mide kanseri, en sık rastlanan ölümcül kanser hastalıklarının dördüncüsüdür
Çünkü mide kanseri erken evrelerde hiçbir belirti vermemekte, yalnızca tümörün yaygınlaşması ya da gıda akışının engellenmesi durumunda belirti vermektedir. 40 yaşından büyük olanlar ve özellikle de erkekler mide kanseri riski taşıyan gruplardır.
Mide kanserinin tedavisi için günümüzde en etkili ve yegane tedavi yöntemi cerrahi operasyondur. Fakat cerrahi operasyonun yapılabilmesi için kanserin ya erken evrede fark edilmesi gerekir ya da tümörün çok fazla yayılması. Mide ve lenf bezlerinin sınırlı kalması gerekir ki, mide kanserinin tedavisi için cerrahi operasyona baş vurulabilsin.
Erken evrede mide kanseri ameliyatı %90-95 oranında başarı gösteriyor. Kanser ne kadar geç fark edilirse cerrahi işlemden alınacak başarı oranı da o kadar düşüyor. İlerleyen dönemlerde fark edilen mide kanseri tedavisi için hem ameliyat öncesinde hemde sonrasında kemoterapiye ve radyoterapiye ihtiyaç duyulmaktadır.
Bir önceki Mide kanseri belirtileri başlıklı konumuzda mide kanseri, mide kanseri belirtileri nelerdir ve mide kanseri nasıl anlaşılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mide kanseri ameliyatı, mide kanseri nasıl geçer, mide kanserinde başarı oranı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.